Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Faluburgare med dijondressing

Faluburgare med dijondressing är ett enkelt och snabbt recept på vardagsmiddag. Falukorven har en smakrik dressing av crème fraiche, bostongurka, dijonsenap, honung och salt. Servera korven och den hemmagjorda dressingen i hamburgerbröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda samman lätt crème fraiche med bostongurka, dijonsenap, honung och salt.
  2. Skär falukorven i skivor på snedden. Stek korven i margarin eller smör i en stekpanna.
  3. Skölj och strimla isbergssallaten. Skölj och skiva tomaterna. Fördela sallat, tomat- och korvskivor samt dressing i uppvärmda hamburgerbröd. Servera genast.

För alla

Äggfri.
Gör glutenfri: byt till glutenfria hamburgerbröd och kontrollera innehållet i senapen.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till en laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 3 msk bostongurka
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 400 g falukorv
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 klyfta isbergssallad
  • 2 tomater
  • 8 hamburgerbröd
Lägg till i inköpslistan