Falska Wallenbergare

Falska Wallenbergare lagar du på fläskfärs. De går snabbt att tillaga och blir extra smakrika när du blandar dijonsenap i färsen. Servera Wallenbergarna med lent potatismos, krispiga gröna ärtor och lingonsylt.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1999

Ingredienser
4 portioner
Potatismos
1200 g mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
2 msk smör
salt
peppar
Biffar
500 g fläskfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
3/4 tsk salt
1 krm peppar
3 äggulor
1 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
smör eller margarin till stekning
ströbröd
Tillbehör
250 g frysta gröna ärtor
50 g smält smör
2 dl lingonsylt
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3454 KJ / 825 kCal
Fett37 g
Salt3.7 g
Kolhydrater86 g
Protein32 g
Kommentarer
8 stSämsta receptet för falska Wallenbergare. Smeten ska vara löst, men den vart så löser att man kunde hälla upp den i stekpannan. Omöjligt att få biffarna att hålla ihop.
Bengt
Receptet saknar ströbröd som ingrediens i listan. Det kom lite som en överraskning när vi skulle laga maten och läste beskrivningen. Tur att vi hade ströbröd hemma!
Anna
Hej Anna! Skönt att du hade ströbröd hemma! Den är nu tillagd i ingredienslistan. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Mycket gott som jag har lagat många gånger. Har även använt kycklingfärs det blev också mycket gott.
Anita