Falska Wallenbergare

Betyg 4.4 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Falska Wallenbergare

Falska Wallenbergare lagar du på fläskfärs. De går snabbt att tillaga och blir extra smakrika när du blandar dijonsenap i färsen. Servera Wallenbergarna med lent potatismos, krispiga gröna ärtor och lingonsylt.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1999

En tallrik med biff, potatismos och gröna ärtor. Lingonsylt och en skål ärtor serveras vid sidan av.

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

1200 g mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
2 msk smör
salt
peppar

Biffar

500 g fläskfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
3/4 tsk salt
1 krm peppar
3 äggulor
1 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
smör eller margarin till stekning
ströbröd

Tillbehör

250 g frysta gröna ärtor
50 g smält smör
2 dl lingonsylt

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Sämsta receptet för falska Wallenbergare. Smeten ska vara löst, men den vart så löser att man kunde hälla upp den i stekpannan. Omöjligt att få biffarna att hålla ihop.

    Bengt

  • Receptet saknar ströbröd som ingrediens i listan. Det kom lite som en överraskning när vi skulle laga maten och läste beskrivningen. Tur att vi hade ströbröd hemma!

    Anna

    Hej Anna! Skönt att du hade ströbröd hemma! Den är nu tillagd i ingredienslistan. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Mycket gott som jag har lagat många gånger. Har även använt kycklingfärs det blev också mycket gott.

    Anita

Näringsvärde per portion

Energi3454 KJ / 825 kCal
Fett37 g
Salt3.7 g
Kolhydrater86 g
Protein32 g

Testa liknande recept

  • Wallenbergare med timjansky och lingon
    Betyg 1.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Wallenbergare
    Betyg 4 av 5.110 personer har röstat
    Receptet har 43 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grön ärtröra
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad