Bakpotatis med skinkröra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bakpotatis med skinkröra

Ett härligt recept på lyxig bakpotatis med smakrik skinkröra. Du gör röran av bland annat paprika, oliver, skinka och crème fraiche. Enkelt och utsökt till middag.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. Beräkna 1 potatis per person. Skölj bakpotatisen och stick några hål i den med en provsticka. Baka mitt i ugnen på galler i 50-60 minuter.
  2. Låt vila en kort stund. Skär ett kryss i varje potatis med en liten vass kniv. Tryck ihop potatisen så att den öppnar sig. Använd gärna en handduk så bränner du inte fingrarna.
  3. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Hacka oliverna grovt. Strimla skinkan.
  4. Blanda det skurna med minifraichen. Smaka av med salladskrydda, salt och peppar. Fördela röran i bakpotatisarna.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: använd Sour Supreme (innehåller soja) eller krämig tofu i stället för minifraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bakpotatisar
  • 2 röda paprikor
  • 12 svarta oliver utan kärnor
  • 200 g rökt skinka
  • 4 dl minifraiche
  • italiensk salladskrydda
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1560 kJ / 370 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden