Falafelbullar

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
3
Falafelbullar

Falafelbullar som är en fröjd både för ögat och smaklökarna. Kikärtorna mixas ihop till en röra och blandas med vitlök och chili. Bollarna paneras därefter med knapriga sesamfrön och steks tills de får en fin färg och blir härligt krispiga.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2003

Falafelbullar

Ingredienser

30 st
2 - 3 dl torkade kikärtor
1 ägg
1/2 - 1 dl vetemjöl
salt
peppar
spiskummin
chili
vitlök
4 - 4 1/2 msk sesamfrön
smör + rapsolja till stekning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

En enormt billig och god middag. Jag gör den ofta men också med mer ingredienser t.ex: rivna rotfrukter, fetaost.

Jens

2008-09-17

kan man frysa dessa eller hur länge kan man ha dem i kylen?

Zanna

2008-08-05

Falafel görs på blötlagda kikärtor som sedan mixas "råa" med kryddor, aldrig på kokta kikärtor. Mycket mycket godare och smakar då som riktig falafel.

Emma

2008-07-01

Testa liknande recept

Heta kikärter med spenat
Betyg 2.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
New York-style vegoburgare
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kikärtsröra med citron och basilika
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hemmagjord falafel
Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wokad sallad
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quornwrap med kikärtsdipp och salsa
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga