Falafelbullar

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
3
Falafelbullar

Falafelbullar som är en fröjd både för ögat och smaklökarna. Kikärtorna mixas ihop till en röra och blandas med vitlök och chili. Bollarna paneras därefter med knapriga sesamfrön och steks tills de får en fin färg och blir härligt krispiga.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2003

Falafelbullar

Ingredienser

30 stycken
2 - 3 dl  torkade kikärtor
1   ägg
1/2 - 1 dl  vetemjöl
salt och peppar
spiskummin
chili
vitlök
4 - 4 1/2 msk  sesamfrön
smör + rapsolja till stekning

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: uteslut vetemjölet. Prova i stället med glutenfri mölblandning eller några matskedar majsstärkelse (Maizena).
Gör laktos- och mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör.

Gör så här

Tips

Falafelbullar är goda att servera med smaksatt tomatsås, t ex basilikakryddade krossade tomater i kartong som kan användas direkt utan ytterligare smaksättning.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

En enormt billig och god middag. Jag gör den ofta men också med mer ingredienser t.ex: rivna rotfrukter, fetaost.

Jens

2008-09-17

kan man frysa dessa eller hur länge kan man ha dem i kylen?

Zanna

2008-08-05

Falafel görs på blötlagda kikärtor som sedan mixas "råa" med kryddor, aldrig på kokta kikärtor. Mycket mycket godare och smakar då som riktig falafel.

Emma

2008-07-01

Testa liknande recept

Hemmagjord falafel
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wokad sallad
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falafel
Betyg 3.6 av 5.
54 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostade kikärtor med rökt paprika
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kikärtsbiffar med koriander, curry och chili
Betyg 3.4 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paprikahummus
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga