Falafelbullar som är en fröjd både för ögat och smaklökarna. Kikärtorna mixas ihop till en röra och blandas med vitlök och chili. Bollarna paneras därefter med knapriga sesamfrön och steks tills de får en fin färg och blir härligt krispiga.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2003
Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: uteslut vetemjölet. Prova i stället med glutenfri mölblandning eller några matskedar majsstärkelse (Maizena).
Gör laktos- och mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En enormt billig och god middag. Jag gör den ofta men också med mer ingredienser t.ex: rivna rotfrukter, fetaost.
Jens
2008-09-17kan man frysa dessa eller hur länge kan man ha dem i kylen?
Zanna
2008-08-05Falafel görs på blötlagda kikärtor som sedan mixas "råa" med kryddor, aldrig på kokta kikärtor. Mycket mycket godare och smakar då som riktig falafel.
Emma
2008-07-01