Falafelbullar
Falafelbullar som är en fröjd både för ögat och smaklökarna. Kikärtorna mixas ihop till en röra och blandas med vitlök och chili. Bollarna paneras därefter med knapriga sesamfrön och steks tills de får en fin färg och blir härligt krispiga.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2003
Ingredienser
30 stycken
2 - 3 dl torkade kikärtor
1 ägg
1/2 - 1 dl vetemjöl
salt och peppar
spiskummin
chili
vitlök
4 - 4 1/2 msk sesamfrön
smör + rapsolja till stekning
För alla
Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: uteslut vetemjölet. Prova i stället med glutenfri mölblandning eller några matskedar majsstärkelse (Maizena).
Gör laktos- och mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör.
Gör så här
Tips
Falafelbullar är goda att servera med smaksatt tomatsås, t ex basilikakryddade krossade tomater i kartong som kan användas direkt utan ytterligare smaksättning.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En enormt billig och god middag. Jag gör den ofta men också med mer ingredienser t.ex: rivna rotfrukter, fetaost.
Jens
2008-09-17kan man frysa dessa eller hur länge kan man ha dem i kylen?
Zanna
2008-08-05Falafel görs på blötlagda kikärtor som sedan mixas "råa" med kryddor, aldrig på kokta kikärtor. Mycket mycket godare och smakar då som riktig falafel.
Emma
2008-07-01