Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Falafel med grönsakscouscous

En riktigt god och kryddig grönsakscouscous som serveras med falafel är aldrig fel. Tillsammans med en smarrig ajvaryoghurt blir det verkligen helrätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina wokmixen och låt rinna av väl.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Grönsakscouscous: Tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackning och låt svalna. Dela tomaterna.
  4. Ajvaryoghurt: Rör ihop yoghurt och ajvar och smaka av med salt.
  5. Grönsakscouscous: Blanda samman couscous, grönsaker, olivolja, kryddor och salt och lägg allt på en plåt. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter. Rör om efter halva tiden.
  6. Tillaga falafeln enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Till servering: Servera falafel och grönsakscouscous med ajvaryoghurt, koriander och granatäppelkärnor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i falafeln.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av couscous och falafel.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Grönsakscouscous
  • 2 dl couscous
  • 250 g körsbärstomater
  • 900 g fryst wokmix
  • 250 g blomkålsris
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk paprikapulver (mild)
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk mynta
  • 1 1/2 tsk salt
Ajvaryoghurt
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 dl ajvar relish
  • 400 g falafel
Till servering
  • koriander
  • granatäppelkärnor
Lägg till i inköpslistan