Falafel med bönröra och grillad paprika
Att göra egna falaflar behöver inte vara så krångligt! Denna mix blandas enkelt med vatten och får svälla innan de formas till bollar som steks gyllene. Falaflarna äts ihop med en krämig bönröra gjord på vita bönor, sesamfrön, vitlök och spiskummin. Servera med en sallad för att tillföra fräschör och syra!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2019
Ingredienser
4 portioner
4 dl vatten
275 g falafelmix (eller 2 förp falafel à 190 g, se tips)
2 msk olja
4 port ris
Bönröra
380 g kokta vita bönor
1 msk sesamfrön
2 krm spiskummin
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 msk vatten
2 krm salt
1 krm peppar
Sallad
1 rödlök
1 ask färsk persilja (à 20 g)
200 g grillad strimlad paprika
1 msk rödvinsvinäger
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2897 KJ / 690 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater97 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer