Falafel med bönröra och grillad paprika

5
0 Klimatsmart
Falafel med bönröra och grillad paprika

Att göra egna falaflar behöver inte vara så krångligt! Denna mix blandas enkelt med vatten och får svälla innan de formas till bollar som steks gyllene. Falaflarna äts ihop med en krämig bönröra gjord på vita bönor, sesamfrön, vitlök och spiskummin. Servera med en sallad för att tillföra fräschör och syra!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2019

Falafel med bönröra och grillad paprika

Ingredienser

4 portioner
4 dl
vatten
275 g
falafelmix (eller 2 förp falafel à 190 g, se tips)
2 msk
olja
4
port ris

Bönröra

380 g
kokta vita bönor
1 msk
sesamfrön
2 krm
spiskummin
1
vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
2 msk
vatten
2 krm
salt
1 krm
peppar

Sallad

1
rödlök
1
ask färsk persilja (à 20 g)
200 g
grillad strimlad paprika
1 msk
rödvinsvinäger
65 g
babyspenat

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på falafelmixen/falaflarna.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Om falafelsmeten är svår att forma så blanda ner lite ströbröd och låt stå någon minut.
Byt falafelmix mot färdiga falaflar. Hoppa över steg 1 och stek falaflarna enligt anvisningen på förpackningen.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2897 KJ / 690 kCal
Fett 20 g
Salt 2 g
Kolhydrater 97 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept