Falafel med blomkål- & broccoliris och kall tomatsalsa

33
5 Klimatsmart
Falafel med blomkål- & broccoliris och kall tomatsalsa

Superfräsch och vegetarisk rätt som kräver en del hackande och strimlande men ändå är superlätt att tillaga. Strimla och hacka, blanda dressing och tomatsås, sedan steker ni upp falafel. Vips - klar att servera, smaklig spis!

Falafel med blomkål- & broccoliris och kall tomatsalsa

Ingredienser

4 portioner
20 st falafel (à 300 g t.ex. Findus Libanesisk falafel)
1/2 blomkålshuvud (à ca 300 g)
1 broccoli (à ca 250 g)
1 påse färsk spenat (à ca 200 g)

Dressing

saft från 2 citroner
3 msk honung
1 tsk salt

Tomatsalsa

4 tomater
1 rödlök
1/2 gurka
1/4 dl fryst persilja
1/2 msk fryst chili
1/2 msk socker
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
salt och peppar till avsmakning

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria falafel.
Recept och bild från Findus.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Stina

2020-11-19

Supergott. Körde broccoli o blomkål i matberedare. Smidigt!

Jimmy

2020-03-18

Ska blomkål och broccoli kokas, stekas eller bara vara?

Redaktionen ICAse

2020-03-19

Hej Jimmy! Blomkål och broccoli ska inte kokas eller stekas, de ska vändas råa i dressingen. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Molly

2020-03-08

Supergott och väldigt enkelt! Någon gång ska jag prova att göra min egen falafel, men den frysta duger utmärkt!

Näringsvärde per portion

Energi 1734 KJ / 412 kCal
Fett 20 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 44 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden