Falafel med blomkål- & broccoliris och kall tomatsalsa
Superfräsch och vegetarisk rätt som kräver en del hackande och strimlande men ändå är superlätt att tillaga. Strimla och hacka, blanda dressing och tomatsås, sedan steker ni upp falafel. Vips - klar att servera, smaklig spis!
Ingredienser
4 portioner
20 st falafel (à 300 g t.ex. Findus Libanesisk falafel)
1/2 blomkålshuvud (à ca 300 g)
1 broccoli (à ca 250 g)
1 påse färsk spenat (à ca 200 g)
Dressing
saft från 2 citroner
3 msk honung
1 tsk salt
Tomatsalsa
4 tomater
1 rödlök
1/2 gurka
1/4 dl fryst persilja
1/2 msk fryst chili
1/2 msk socker
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
salt och peppar till avsmakning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1734 KJ / 412 kCal
Fett20 g
Salt3.5 g
Kolhydrater44 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det blev lite salsa i förhållande till "riset", så där tycker jag man gärna kan öka mängden.
Dirk
2024-08-08Supergott. Körde broccoli o blomkål i matberedare. Smidigt!
Stina
2020-11-19Ska blomkål och broccoli kokas, stekas eller bara vara?
Jimmy
2020-03-18Hej Jimmy! Blomkål och broccoli ska inte kokas eller stekas, de ska vändas råa i dressingen. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-03-19