Evas lök- och ansjovispaj

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Evas lök- och ansjovispaj

Ett matigt recept på smakfull lök- och ansjovispaj. Du gör en pajdeg som du fyller med lök, ansjovisfiléer och riven ost. Servera den nygräddade pajen med en fräsch grönsallad!

Evas lök- och ansjovispaj

Ingredienser

4 portioner

Pajdeg

100 g  margarin
1 1/2 dl  vetemjöl
1   äggula

Fyllning

6 - 6 1/2   medelstora gula lökar
2 msk  margarin till stekning
1 tsk  salt
4   ansjovisfiléer
1 1/2 dl  riven ost helst schweizerost

Äggstanning

1   ägg
1 1/2 dl  matlagningsgrädde
1/2 tsk  salt

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

För mycket lök och för lite ansjovisä

Barbro

2020-03-30

Testa liknande recept

Ugnsbakad sej med ansjovis- och dillsås
Betyg 3 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ansjovisbakad torsk
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Shepherd's pie
Betyg 4.1 av 5.
189 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ansjovisbrûlée med hasselnötter och dill
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk strömminglåda
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakade potatishalvor med ansjovis
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga