Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Evas lök- och ansjovispaj

Ett matigt recept på smakfull lök- och ansjovispaj. Du gör en pajdeg som du fyller med lök, ansjovisfiléer och riven ost. Servera den nygräddade pajen med en fräsch grönsallad!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Pajdeg: Hacka ihop margarin och mjöl. Tillsätt äggulan och blanda snabbt ihop degen. Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter (för 4 port). Nagga botten. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter i mitten av ugnen.
  4. Fyllning: Skala och skär löken i tunna skivor. Bryn den i margarin och krydda med salt. Bred ut löken i pajskalet.
  5. Skär ansjovisfiléerna i bitar och lägg på dem och osten.
  6. Äggstanning: Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde och salt. Häll stanningen över pajen.
  7. Grädda pajen mitt i ugnen ca 15 minuter.
  8. Servera med en Matig trädgårdssallad.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.

Ingredienser

Portioner: 4
Pajdeg
  • 100 g margarin
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 äggula
Fyllning
  • 6 1/2 medelstora gula lökar
  • 2 msk margarin till stekning
  • 1 tsk salt
  • 4 ansjovisfiléer
  • 1 1/2 dl riven ost helst schweizerost
Äggstanning
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan