Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Matig trädgårdssallad

Du kan servera den här matiga trädgårdssalladen som en lättare lunch eller tillbehör. Salladen innehåller många pärlor som till exempel tomater, äpplen, morot och pumpakärnor och det bästa av allt är den mumsiga dressingen med honung och rapsolja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Halvera körsbärstomater. Skala och skär morot i tunna slantar. Strimla purjolök. Skiva kokt potatis.
  2. Dela och kärna ur äpple. Skär i tunna skivor. Blanda samtliga ingredienser luftigt med späda salladsblad.
  3. Rör ihop flytande honung med äppelcidervinäger. Vispa ner kallpressad rapsolja i en tunn stråle till en slät dressing.
  4. Smaksätt med salt och nymalen peppar. Häll dressingen över salladen och blanda försiktigt. Strö gärna rostade pumpakärnor eller nötter över.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 ask körsbärstomater (gärna i olika färger)
  • 1 rejäl morot
  • 1/2 purjolök
  • 500 g kokt potatis
  • 1 äpple
  • 1 påse späda salladsblad (à 150 g)
  • 2 msk flytande honung
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • ev rostade pumpakärnor eller nötter
Lägg till i inköpslistan