Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Solöga

Detta mumsiga, lättlagade och snabba recept på solöga är en perfekt förrätt. Duka upp de tärnade rödbetorna, hackad lök och ansjovis på ett fat med rå äggula och kapris utan att blanda ihop dem. Blanda de goda ingredienserna just före servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tärna rödbetorna. Skala och hacka löken. Finhacka ansjovisen.
  2. Lägg upp alla ingredienserna i grupper på ett stort fat. Vid serveringen rörs alla ingredienser ihop som till en gubbröra.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 1/2 inlagda rödbetor (5 1/2 rödbeta motsvarar ca 150 g)
  • 1 1/2 gula lökar
  • 1 burk ansjovisfiléer (à 125 g)
  • 1/2 dl kapris
  • 3 råa äggulor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB