Solöga

Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Solöga

Detta mumsiga, lättlagade och snabba recept på solöga är en perfekt förrätt. Duka upp de tärnade rödbetorna, hackad lök och ansjovis på ett stort fat med rå äggula och kapris utan att blanda ihop dem. Blanda de goda ingredienserna just före servering.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Solöga

Ingredienser

4 portioner
1/2 burk inlagda tärnade rödbetor (à 560 g)
1 1/2 gul lök
1 burk ansjovisfiléer (à 125 g)
1/2 dl kapris
3 råa äggulor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat

Kommentarer

Kaprisen går bra att byta ut mot hackad ättiksgurka. Det blir också extra gott att garnera rätten med färsk persilja. En färgrik och vacker rätt till påskbordet.

Anne

2005-03-23

Lägg upp de olika ingredienserna i ringar på ett fat och låt äggulorna ligga i mitten. Om man inte rör om innan serveringen kan varje person ta så mycket de vill av de olika delarna.

Anne

2005-03-23

Näringsvärde per portion

Energi673 KJ / 161 kCal
Fett7 g
Salt3.16 g
Kolhydrater16 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Rödbetor med brynt smör, pepparrot och kapris
Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Kaprisfisk
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rödbetsmix
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Böcklingbakelse med kaneläpple
Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tapenademarinerad sparris
Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ansjovissmör på knäcke
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad