Solöga
Detta mumsiga, lättlagade och snabba recept på solöga är en perfekt förrätt. Duka upp de tärnade rödbetorna, hackad lök och ansjovis på ett stort fat med rå äggula och kapris utan att blanda ihop dem. Blanda de goda ingredienserna just före servering.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001
Ingredienser
4 portioner
1/2 burk inlagda tärnade rödbetor (à 560 g)
1 1/2 gul lök
1 burk ansjovisfiléer (à 125 g)
1/2 dl kapris
3 råa äggulor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi673 KJ / 161 kCal
Fett7 g
Salt3.16 g
Kolhydrater16 g
Protein7 g
Kommentarer
Kaprisen går bra att byta ut mot hackad ättiksgurka. Det blir också extra gott att garnera rätten med färsk persilja. En färgrik och vacker rätt till påskbordet.
Anne
2005-03-23Lägg upp de olika ingredienserna i ringar på ett fat och låt äggulorna ligga i mitten. Om man inte rör om innan serveringen kan varje person ta så mycket de vill av de olika delarna.
Anne
2005-03-23