Solöga

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
2
Solöga

Detta mumsiga, lättlagade och snabba recept på solöga är en perfekt förrätt. Duka upp de tärnade rödbetorna, hackad lök och ansjovis på ett stort fat med rå äggula och kapris utan att blanda ihop dem. Blanda de goda ingredienserna just före servering.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Solöga

Ingredienser

4 portioner
1/2   burk inlagda tärnade rödbetor (à 560 g)
1 1/2   gul lök
1   burk ansjovisfiléer (à 125 g)
1/2 dl  kapris
3   råa äggulor

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Kaprisen går bra att byta ut mot hackad ättiksgurka. Det blir också extra gott att garnera rätten med färsk persilja. En färgrik och vacker rätt till påskbordet.

Anne

2005-03-23

Lägg upp de olika ingredienserna i ringar på ett fat och låt äggulorna ligga i mitten. Om man inte rör om innan serveringen kan varje person ta så mycket de vill av de olika delarna.

Anne

2005-03-23

Näringsvärde per portion

Energi673 KJ / 161 kCal
Fett7 g
Salt3.16 g
Kolhydrater16 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Böcklingbakelse med kaneläpple
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smetanasill med rödbetor
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetor med brynt smör, pepparrot och kapris
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kaprisfisk
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sill á la russe
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetsmix
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga