Solöga

Detta mumsiga, lättlagade och snabba recept på solöga är en perfekt förrätt. Duka upp de tärnade rödbetorna, hackad lök, gräslök och ansjovis på faten med äggula och kapris utan att blanda ihop dem. Blanda allt precis före servering.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Ingredienser
4 portioner
2 dl inlagda tärnade rödbetor
1 rödlök
1 kruka gräslök
1 burk ansjovisfiléer (à 125 g)
1/2 dl kapris
4 äggulor
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi517 KJ / 123 kCal
Fett7 g
Salt2.7 g
Kolhydrater9 g
Protein6 g
Kommentarer
Kaprisen går bra att byta ut mot hackad ättiksgurka. Det blir också extra gott att garnera rätten med färsk persilja. En färgrik och vacker rätt till påskbordet.
Anne
2005-03-23Lägg upp de olika ingredienserna i ringar på ett fat och låt äggulorna ligga i mitten. Om man inte rör om innan serveringen kan varje person ta så mycket de vill av de olika delarna.
Anne
2005-03-23