Enkla zucchinibiffar

Enkla grekiska zucchinibiffar, förbluffande goda och enkla att variera. Servera som huvudrätt med tzatziki eller som tillbehör till grillad kyckling. Kan med fördel även serveras som förrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi776 KJ / 185 kCal
Fett10 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
14 stJag hade i havregryn och riven ost och ett ägg, Så Gott/ Eva
Eva
Ökade till 3 portioner, smeten blev tunn och plättarna smakade mycket ägg. Nästa gång ska jag med mer mjöl, kokt potatis och färre ägg. Lite mer kryddor blir det också.
Roland
Lätt o snabbt recept. Blandade i lite ost o det vart super!
Anna-karin
Jättebra och enkelt recept och en bra rätt att både ha som huvudrätt och som tillbehör istället för potatis, ris eller pasta.
Maria
Lätt och snabbt och gott. Vi hade stekt halloumi till och toppade med picklad rödlök som passade oväntat bra ihop med det salta.
Marie
Låter jätte gott ska göra en dag
Ann-britt
Väldigt goda! Jag lade till 1/3 paket fetaost för varje 100g zucchini och tillagade i våffeljärnet! Supergott
Leija
Som sagt enkelt o gott. Blev ett riktigt lyft med chilipeppar, chiliexplosion, svartpeppar o vitlök.
Olof
Mycket enkelt och gott. Funkar fint att riva i ett par potatisar för att få lite mer "stadga" på plättarna
Johan
Jättegoda!! Blandade rivna morötter i tzatsikin, smaskens! (gjorde egen!) Gör många, de går åt!
Lena