Enkla vegotacos med rostad majs och avokadosalsa
Lakto-ovo-vegetarisk taco som är så god att ingen kommer sakna köttet. De goda tillbehören och vegobiffarna ger matiga och smakrika tacos. Såsen med majs och avokado är en riktig höjdare och kommer att bli hela familjens favorit.
Ingredienser
2 portioner
Majs- och avokadosalsa
1 förp majskorn (à 150 g)
1 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 avokado
1 dl tacosås
Vegobiffar
1 förp, lättlagade vegobiffar à 200 g (gärna ICA Gott liv broccoli och grönkål)
2 ägg (tillsätts till vegobiffarna)
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk olivolja
Tillbehör
4 små tortillabröd
10 - 15 nachochips
riven ost
gräddfil
För alla
Kontrollera noga innehållet i vegobiffarna.
Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna grönsakssmeten med 1 tsk paprikapulver, 1/2 tsk spiskummin, 1 krm chiliflakes och 1/2 riven vitlöksklyfta (för 2 port).
För veganska biffar blanda med 2 msk chiafrön och 1 dl vatten istället för ägg (för 2 port).
För veganska biffar blanda med 2 msk chiafrön och 1 dl vatten istället för ägg (för 2 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3451 KJ / 824 kCal
Fett43 g
Salt4.08 g
Kolhydrater73 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer