Enkla vegobullar med makaroner

16
6 Klimatsmart
Enkla vegobullar med makaroner

Barnsligt enkla vegobullar på kidneybönor och potatis. Ihop med lite ägg, ströbröd och kryddor får du både en krispig yta och mumsig smak. Tänk att det kan vara såhär enkelt att göra ovo-vegetariska bullar från grunden.

Skriv ut
Enkla vegobullar med makaroner

Ingredienser

4 portioner
390 g
kidneybönor
2
potatisar (à 150 g)
4
port makaroner
250 g
broccoli

Att ha hemma

1/2 dl
ströbröd
1
ägg
1 dl
rostad lök
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1 msk
olja

För alla

Innehåller ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria makaroner, glutenfritt ströbröd och glutenfritt rostad lök.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Jan

2/5/2020

Lydde rådet att ta lite mer salt o lök. Mycket goda vegobullar, men det är viktigt att göra dem ganska små, så att de blir riktigt krispiga. En höjdare!

Maria

4/1/2019

Helt ok, men mera kryddor skulle göra att de blir mera tillalande samt en god sås till, kanske en tomatsås

Anne

4/1/2019

Dårligt med smak, hade i lite x-tra salt vid tillagning ,men kunde nog tagit mera av både salt och lök kansk

Näringsvärde per portion

Energi 2434 KJ / 582 kCal
Fett 12 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 86 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept