Enkla vegobullar med makaroner
Barnsligt enkla vegobullar på kidneybönor och potatis. Ihop med lite ägg, ströbröd och kryddor får du både en krispig yta och mumsig smak. Tänk att det kan vara såhär enkelt att göra ovo-vegetariska bullar från grunden.
Ingredienser
4 portioner
390 g kidneybönor
2 potatisar (à 150 g)
4 port makaroner
250 g broccoli
Att ha hemma
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 dl rostad lök
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2434 KJ / 582 kCal
Fett12 g
Salt1.8 g
Kolhydrater86 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Följde tipset om riven parmesan och soja. Hade även lite brynt schalottenlökfond. Riktigt bra smak. Konsistensen var dock för smetig. Skulle jag göra receptet igen så skulle jag göra tunna biffar och steka dem innan jag la dem i ugnen för att få lite mer textur.
Marcus
2024-10-17Bra recept! Tillsatte riven parmesan och saltade med japansk soja ist för salt och det blev superbra.
Greta
2023-03-19Supergoda vegobullar!!! (Råkade missa att ha i potatis dock….så det får jag ha i nästa gång.) Men OJ SÅ GOTT!!!
Christel
2022-10-15