Enkla maränger

Enkla maränger är ett gott och lätt recept om du vill tillverka dina egna maränger av äggvitor och florsocker. Sedan återstår det roligaste och det är att spritsa marängerna till valfri form och storlek.

Gör så här
00:05:00
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per sats
Näringsvärdet är beräknat på en sats.
Energi6477 KJ / 1549 kCal
Fett0 g
Salt0.85 g
Kolhydrater359 g
Protein22 g
Kommentarer
13 stInstämmer bra recept.
Helene
Lite och små maränger färdiga efter 30 minuter.
Irene
Fantastiskt enkelt recept! .Jag gjorde små maränger (ca 3cm i botten) och de gick klart på 16-17 min.
Inger
Verkligen ett kanonbra recept! Jag har försökt några gånger men aldrig lyckats, men med det här receptet blev dom superfina.
Monica
Skulle vara bra om det stod hur många det blir, så har man lite koll om man gör stor eller små :-)
Maj-lis
Bästa marängreceptet som jag någonsin har provat! Hade dock bara dem i ugnen i 20-25 minuter, beror såklart på hur stora maränger man gör och hur ugnen är. Ett tips är att smälta choklad och vända ner i smeten så får man fin färg och chokladsmak på marängerna :)
Louise
Gjorde maränger till mina älsklingar med anledning av Alla hjärtans dag idag. Var superenkelt, första gången jag vågat mig på att göra med vattenbad! Halverade receptet eftersom jag inte hade mer florsocker hemma än så, och la i några droppar röd karamellfärg så att de blev härligt rosa. De blev riktigt fasta och goa, sega i mitten och krispiga utanpå! <3
Juliana
Hej! Dessa kanske behövde lite mer tid i ugnen. Ugnsvärmen kan ju variera lite.
Ica-köket
Varfor blev dom sega? Gerd
Gerd
Hur långt innan kan man baka marängbottnar och hur förvarar man dem
Elin