Enkla fisktacos med lime
Gör enkla fisktacos till middag. Med färdiga fiskpinnar behöver du bara hetta upp lite olja i en panna, steka dem gyllene, och under tiden hacka upp grönsaker. En klick gräddfil på toppen, och du har en 10-poängare att servera på middagsbordet!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2020
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 lime
salt
peppar
1 gurka
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
2 hjärtsallad
ca 750 g fiskpinnar
1 msk olja
16 taco tubs
3 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3017 KJ / 700 kCal
Fett36 g
Salt1.3 g
Kolhydrater64 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Förstår mig inte på denna sammansättning…alls! Ska man nödvändigtvis äta denna kombo, så använd wraps istället. Då är det lättare att fiska upp alla bitar som annars hamnar över hela tallriken. Sweet & Sour sås funkar bra till eller Remouladsås. Lite dill…o.s.v. men rekommenderar den gör jag inte.
Roy
2022-10-05Enkelt och gott!
Anita
2022-07-04Sjukt gott, det här kommer man äta flera gånger
Elin
2022-04-22