Enkel tårtbotten

Betyg 3 av 5.82 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Enkel tårtbotten

Ett enkelt recept på hemmagjord tårtbotten. Tårtor med botten du gör själv är festligare och blir billigare än om du köper färdiga bottnar. Du gör din tårtbotten av ägg, socker, mjöl, potatismjöl och bakpulver.

Enkel tårtbotten

Ingredienser

10 bitar
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Enkelt och alltid bra.

    Tanja

  • Bästa tårtbotten. Jag tar 2 tsk bakpulver, 200 gr i 25-30 min. För glutenfritt ta 2 dl potatismjöl istf 1 dl vetemjöl o 1 dl potatismjöl.

    Berit

  • Gjorde exakt som det står i receptet. Resultatet va ett tunnt tårtbotten som knappt gick att klyvna i mitten. Tråkigt! Den såg fantastisk ut i ugnen men sjönk helt plötsligt. Är van att baka...

    Pia

    Hej Pia! Vad tråkigt att höra att det inte blev bra. Det är tyvärr svårt att veta vad som kan ha gått fel när du bakade men det låter nästan som att bakpulvret saknades i smeten... I övrigt är viktigt att inte vispa smeten för länge heller och försiktigt vända ner/sikta i mjölet då man vill gärna behålla så mycket luft som möjligt i smeten. Det är även viktigt att inte öppna ugnsluckan under tiden den gräddas. Hoppas att du vill ge receptet en andra chans! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • kan man grädda bara tills smeten inte längre fastnar på en provsticka ? Min känns klar efter 20 min :D

    Linnea

    Hej Linnea! Ja, självklart ska man grädda bara tills smeten inte fastnar på stickan. Alla ugnar är olika som bekant. ;) Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Den räcker inte till en form på 26 cm! Snarare 20 cm och möjligtvis 22 cm.

    Petra

    Hej Petra! Viktigt att man vispar ägg och socker riktigt vitt och fluffigt. Använd gärna rumstemperade ägg. Viktigt är också att man verkligen försiktig rör ner/vänder i mjölet, inte vispa. Man måste behålla luften i smeten. Kanske även sikta mjölet för bästa resultat. Håll koll på tiden och stäm av efter halva tiden. Då kommer det passa utmärkt med 26 cm-formen. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Lett. Det blir till att massproducera!

    Linda

  • Hur gör man en äggfri tårtbotten som blir god? Har nyss provat en variant men den ville inte pysa upp som en sockerkaka gör som innehåller ägg.

    Annika

  • Tips: Brukar själv göra ett nästan exakt likadant recept, med skillnaden att jag tar 2 tsk bakpulver i stället för 1tsk. Har provat båda varianterna och föredrar att använda 2 tsk bakpulver.

    Åsa

  • Fortsätting på mitt tips: Glömde tillägga att gradantalet jag använder är 200-225 i stället för 175.

    Åsa

  • Receptet borde innehålla storlek på sockekaksform och hur många bitar tårta det blir.

    Anna

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi6222 KJ / 1487 kCal
Fett22 g
Salt1.78 g
Kolhydrater283 g
Protein32 g

Testa liknande recept

  • Världens bästa tårtbotten
    Betyg 4 av 5.2192 personer har röstat
    Receptet har 231 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Drömtårta med hjortronsylt
    Betyg 2.7 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vaniljtårta med hjortron
    Betyg 3.2 av 5.43 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Drömtårta
    Betyg 3.8 av 5.701 personer har röstat
    Receptet har 28 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Selmas festtårta med kolakräm
    Betyg 3.3 av 5.55 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Glutenfri prinsesstårta
    Betyg 2.6 av 5.58 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad