Enkel tårtbotten

Ett enkelt recept på hemmagjord tårtbotten. Tårtor med botten du gör själv är festligare och blir billigare än om du köper färdiga bottnar. Du gör din tårtbotten av ägg, socker, mjöl, potatismjöl och bakpulver.

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi6222 KJ / 1487 kCal
Fett22 g
Salt1.78 g
Kolhydrater283 g
Protein32 g
Kommentarer
11 stEnkelt och alltid bra.
Tanja
Bästa tårtbotten. Jag tar 2 tsk bakpulver, 200 gr i 25-30 min. För glutenfritt ta 2 dl potatismjöl istf 1 dl vetemjöl o 1 dl potatismjöl.
Berit
Gjorde exakt som det står i receptet. Resultatet va ett tunnt tårtbotten som knappt gick att klyvna i mitten. Tråkigt! Den såg fantastisk ut i ugnen men sjönk helt plötsligt. Är van att baka...
Pia
Hej Pia! Vad tråkigt att höra att det inte blev bra. Det är tyvärr svårt att veta vad som kan ha gått fel när du bakade men det låter nästan som att bakpulvret saknades i smeten... I övrigt är viktigt att inte vispa smeten för länge heller och försiktigt vända ner/sikta i mjölet då man vill gärna behålla så mycket luft som möjligt i smeten. Det är även viktigt att inte öppna ugnsluckan under tiden den gräddas. Hoppas att du vill ge receptet en andra chans! Hälsningar Elina
ICA-köket
kan man grädda bara tills smeten inte längre fastnar på en provsticka ? Min känns klar efter 20 min :D
Linnea
Hej Linnea! Ja, självklart ska man grädda bara tills smeten inte fastnar på stickan. Alla ugnar är olika som bekant. ;) Hälsningar Elina
ICA-köket
Den räcker inte till en form på 26 cm! Snarare 20 cm och möjligtvis 22 cm.
Petra
Hej Petra! Viktigt att man vispar ägg och socker riktigt vitt och fluffigt. Använd gärna rumstemperade ägg. Viktigt är också att man verkligen försiktig rör ner/vänder i mjölet, inte vispa. Man måste behålla luften i smeten. Kanske även sikta mjölet för bästa resultat. Håll koll på tiden och stäm av efter halva tiden. Då kommer det passa utmärkt med 26 cm-formen. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Lett. Det blir till att massproducera!
Linda
Hur gör man en äggfri tårtbotten som blir god? Har nyss provat en variant men den ville inte pysa upp som en sockerkaka gör som innehåller ägg.
Annika
Tips: Brukar själv göra ett nästan exakt likadant recept, med skillnaden att jag tar 2 tsk bakpulver i stället för 1tsk. Har provat båda varianterna och föredrar att använda 2 tsk bakpulver.
Åsa
Fortsätting på mitt tips: Glömde tillägga att gradantalet jag använder är 200-225 i stället för 175.
Åsa
Receptet borde innehålla storlek på sockekaksform och hur många bitar tårta det blir.
Anna