Enkel pizza bianca

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Enkel pizza bianca

Snabbt och enkelt svänger du ihop denna pizza bianca gjord med färdig stenugnsbakad pizzabotten som bas. Ljuvligt god med grekiska smaker som du gärna delar med många. Missa inte att ringla lite extra olivolja och strö en nypa flingsalt på toppen. Perfekt som plockmat, tilltugg eller middag.

Samarbete med:

Uppslicad pizza som ligger på en träskärbräda. Pizzan är toppad med fetaost, oliver och ruccola.

Ingredienser

2 portioner
1 vitlöksklyfta
2 msk Fontana olivolja Ringlar´n
4 kastanjechampinjoner
2 Fontana stenugnsbakad pizzabotten 30 cm (2 pack à 360 g)
2 dl crème fraiche
16 kalamataoliver
150 g Fontana fetaost
1/2 förp rucola (à 65 g)

Topping

Fontanas olivolja Ringlar´n att ringla över pizzan
flingsalt

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3714 KJ / 886 kCal
Fett75 g
Salt3.46 g
Kolhydrater31 g
Protein23 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Grillostsallad med pärlcouscous
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Klassisk grekisk sallad
    Betyg 4.5 av 5.74 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad