Enkel pizza bianca

Snabbt och enkelt svänger du ihop denna pizza bianca gjord med färdig stenugnsbakad pizzabotten som bas. Ljuvligt god med grekiska smaker som du gärna delar med många. Missa inte att ringla lite extra olivolja och strö en nypa flingsalt på toppen. Perfekt som plockmat, tilltugg eller middag.

Ingredienser
2 portioner
1 vitlöksklyfta
2 msk Fontana olivolja Ringlarn
4 kastanjechampinjoner
2 Fontana stenugnsbakad pizzabotten 30 cm (2 pack à 360 g)
2 dl crème fraiche
16 kalamataoliver
150 g Fontana fetaost
1/2 förp rucola (à 65 g)
Topping
Fontanas olivolja Ringlarn att ringla över pizzan
flingsalt
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3714 KJ / 886 kCal
Fett75 g
Salt3.46 g
Kolhydrater31 g
Protein23 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer