Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Grekisk pizza med kronärtskocka, fetaost och oregano

Grekisk feta möter italiensk pizza i lycklig förening. Det är bara att toppa pizzan med medelhavets läckerheter som kronärtskockor, oliver och oregano så är du där. Med färdiga pizzabottnar och en smakrik pastasås så går det dessutom snabbt att mätta hungriga magar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225-250°C.
  2. Smula fetaosten. Låt kronärtskockorna rinna av, skiva dem och tomaterna.
  3. Lägg pizzabottnarna på plåtar. Bred ut pastasåsen på pizzabottnarna. Fördela kronärtskockor, tomater och oliver på bottnarna och avsluta med fetaosten.  
  4. Grädda pizzorna mitt i ugnen 5-7 minuter tills de fått färg.
  5. Garnera med plockade oreganoblad och mald svartpeppar från kvarn.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzabotten.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu eller annan mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g fetaost
  • 1 burk marinerade kronärtskockor (à 300 g)
  • 2 tomater
  • 2 dl pastasås (gärna tomat och chili)
  • 1 förp pizzabottnar (à 2 x 185 g)
  • ca 15 kalamataoliver
  • 4 kvistar oregano
  • nymald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1770 kJ / 424 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept