Grekisk pizza med kronärtskocka, fetaost och oregano
Grekisk feta möter italiensk pizza i lycklig förening. Det är bara att toppa pizzan med medelhavets läckerheter som kronärtskockor, oliver och oregano så är du där. Med färdiga pizzabottnar och en smakrik pastasås så går det dessutom snabbt att mätta hungriga magar.
Ingredienser
4 portioner
150 g fetaost
1 burk marinerade kronärtskockor (à 300 g)
2 tomater
2 dl pastasås (gärna tomat och chili)
1 förp pizzabottnar (à 2 x 185 g)
ca 15 kalamataoliver
4 kvistar oregano
nymald svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1770 KJ / 424 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater63 g
Protein10 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer