Biff stroganoff

Biff stroganoff en mustig, krämig och mycket god gyta. Vårt recept på en klassisk stroganoff görs med strimlad nötbog. Såsen får smak av crème fraiche, vitlök, paprika, tomatpuré och dijonsenap vilket ger biff stroganoffen en djup smak med en krämig känsla. Perfekt för att imponera på dina gäster eller för att skapa en mysig rustik middag!

Ingredienser
4 portioner
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
ca 700 g nötbog
3 msk smör eller margarin
salt
peppar
2 tsk paprikapulver
3 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 dl crème fraiche
Serveringsförslag
potatispuré
saltgurka
hackad persilja
Gör så här
01:00:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2121 KJ / 507 kCal
Fett33 g
Salt4 g
Kolhydrater12 g
Protein41 g
Kommentarer
Varför ska icas stroganoff koka i 90 min medan alla andra recept blir klar på 40 min
Bengt
2025-02-21Hej Bengt! När vi provlagade så tyckte vi att det tog lång tid, samtidigt beror ju tiden mycket på vad man använder för kött. Men därför har vi skrivit 1- 1 1/2 timme så får man hålla lite kolla själv på hur man vill ha sitt kött. Jag tror dock att 40 minuter är på tok för kort tid. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-02-24Den blir alldeles för vattnig och smaklös enligt det här receptet. Minska vattnet eller ha i en buljongtärning till. Och mycket mer kryddor
Daniel
2025-01-13Hej Anders! Jag kör med lövbiff som jag strimlar, blir fantastisk och mört.
Håkan
2024-11-02