Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Biff stroganoff

Biff stroganoff är en härlig variant på den mer vanliga stroganoffen med korv. Med nötbog till biffen, crème fraiche till såsen och en smaksättning av bland annat vitlök, paprika, tomatpuré och dijonsenap får du en rustik gryta med krämig känsla.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva lök och vitlök. Skär köttet i strimlor.
  2. Stek lök och vitlök mjuk i 1/3 av matfettet, ta upp den. Bryn köttet i omgångar i resten av matfettet. Krydda köttet med salt och peppar.
  3. Tillsätt löken. Rör ner paprikapulver, tomatpuré och senap. Tillsätt vatten och buljongtärning och koka utan lock 1-1 1/2 timme eller tills köttet är mört. Blanda ner crème fraiche och låt sjuda ca 5 minuter. Servera med potatispuré och saltgurka.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: välj olja istället för smör/margarin. Planera att maträtten ska räcka till 6 portioner istället, servera gärna med kokta grönsaker. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 700 g nötbog
  • 3 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 l vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
Till servering
  • ev potatispuré
  • ev saltgurka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2886 kJ / 690 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB