Enkel brunkål

Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
2
Enkel brunkål

Det doftar julmat i köket när det kokas brunkål, en skånsk klassiker. Den bruna kålen är från början vit och får smak och färg när den kokas ihop med ättika, salt, buljong, lök och sirap. Serveras med köttbullar eller prinskorv eller både och!

Enkel brunkål

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
800 g färdigskuren vitkål
2 msk smör
2 msk sirap
flingsalt med jod
svartpeppar
2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 - 1 msk ättiksprit (12%)
1 dl hackad persilja

Till servering

färska köttbullar, prinskorv eller revbensspjäll (om du vill ha en helt vegetarisk rätt välj vegetariska serveringsalternativ)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Lätt o bra

Irene

2020-02-16

Hej! Ni har ett helt stolligt recept på brunkål. Riktig skånsk brunkål är riktigt långkok.Jag gjorde en omgång och startade igår. Det tog 8timmar!!!! innan kålen var riktigt mjuk.Kokad sakta på svag värme i buljong.Fick stå kvar på spisen övernatt. Sen fräst i smör i stekpanna tills allt kokspad kokat in. Sen smaksatt med ättika ,sirap, salt och peppar. Klart

Stefan

2016-11-30

Näringsvärde per portion

Energi1556 KJ / 372 kCal
Fett18.6 g
Kolhydrater25.6 g
Protein23.2 g

Testa liknande recept

Kålgryta med spjäll
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Syltad kål
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brunkål
Betyg 4.2 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helenas brunkål
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad bratwurst med snabbsyrad sommarkål
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga