Det doftar julmat i köket när det kokas brunkål, en skånsk klassiker. Den bruna kålen är från början vit och får smak och färg när den kokas ihop med ättika, salt, buljong, lök och sirap. Serveras med köttbullar eller prinskorv eller både och!
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen, köttbullarna och prinskorven.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Irene
2020-02-16Lätt o bra
Stefan
2016-11-30Hej! Ni har ett helt stolligt recept på brunkål. Riktig skånsk brunkål är riktigt långkok.Jag gjorde en omgång och startade igår. Det tog 8timmar!!!! innan kålen var riktigt mjuk.Kokad sakta på svag värme i buljong.Fick stå kvar på spisen övernatt. Sen fräst i smör i stekpanna tills allt kokspad kokat in. Sen smaksatt med ättika ,sirap, salt och peppar. Klart