Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Enkel brunkål

Det doftar julmat i köket när det kokas brunkål, en skånsk klassiker. Den bruna kålen är från början vit och får smak och färg när den kokas ihop med ättika, salt, buljong, lök och sirap. Serveras med köttbullar eller prinskorv eller både och!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken.
  2. Fräs lök och kål i smöret i en gryta på medelstark värme tills det börjar få färg.
  3. Ringla över sirapen och krydda med salt och nymald peppar. Blanda ner buljongen och ättiksspriten. Låt puttra under lock ca 1 timme (späd med lite vatten om det kokat torrt).
  4. Smaksätt ev. med mer salt, nymald peppar och ättikssprit.
  5. Till servering: Servera kålen på julbordet till köttbullar, korv och revbensspjäll (om du vill ha en helt vegetarisk rätt välj vegetariska serveringsalternativ).

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen, köttbullarna och prinskorven.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Stek köttbullarna i smör med lite mald kryddpeppar.

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 800 g färdigskuren vitkål
  • 2 msk smör
  • 2 msk sirap
  • flingsalt med jod
  • svartpeppar
  • 2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 msk ättiksprit (12%)
  • 1 dl hackad persilja
Till servering
  • färska köttbullar, prinskorv eller revbensspjäll (om du vill ha en helt vegetarisk rätt välj vegetariska serveringsalternativ)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1556 kJ / 372 kCal