BBQ-revben med coleslaw och klyftpotatis

19
1
BBQ-revben med coleslaw och klyftpotatis

Bjud på amerikanska revben som fredagsmys! Revbenen går bra att förkoka dagen innan och sedan bara griljera med marinad på fredagen. Till detta ska det självklart serveras coleslaw och klyftpotatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2012

BBQ-revben med coleslaw och klyftpotatis

Ingredienser

4 portioner
1 kg fast potatis
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 gul lök
1 l kalvbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
ca 1 kg tunna revbensspjäll
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger
1 1/2 msk flytande honung
1 tsk kinesisk soja
1/2 msk finriven ingefära

Coleslaw

ca 300 g vitkål
1 morot
1 dl matyoghurt
1 msk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentar

Johan

2020-06-12

Bra 😃😃😁😁😁😁

Näringsvärde per portion

Energi 3486 KJ / 835 kCal
Fett 406 g
Kolhydrater 595 g
Protein 534 g
Läs mer om näringsvärden