BBQ-revben med coleslaw och klyftpotatis

Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
1
BBQ-revben med coleslaw och klyftpotatis

Bjud på amerikanska revben som fredagsmys! Revbenen går bra att förkoka dagen innan och sedan bara griljera med marinad på fredagen. Till detta ska det självklart serveras coleslaw och klyftpotatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2012

BBQ-revben med coleslaw och klyftpotatis

Ingredienser

4 portioner
1 kg  fast potatis
1 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
2 krm  peppar
1   gul lök
1 l  kalvbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
ca 1 kg  tunna revbensspjäll
1   vitlöksklyfta
1 msk  tomatpuré
2 msk  balsamvinäger
1 1/2 msk  flytande honung
1 tsk  kinesisk soja
1/2 msk  finriven ingefära

Coleslaw

ca 300 g  vitkål
1   morot
1 dl  matyoghurt
1 msk  dijonsenap
1 tsk  vitvinsvinäger
2 krm  salt
1 krm  peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat

Kommentar

Bra 😃😃😁😁😁😁

Johan

2020-06-12

Näringsvärde per portion

Energi3486 KJ / 835 kCal
Fett40.6 g
Kolhydrater59.5 g
Protein53.4 g

Testa liknande recept

Kålgryta med spjäll
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Grillade revben
Betyg 2.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsglaserade revbensspjäll - Tips vid tidsbrist
Betyg 3 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grymma kamben
Betyg 2.7 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Buljongkokta revben
Betyg 3.2 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga