BBQ-revben med coleslaw och klyftpotatis
Bjud på amerikanska revben som fredagsmys! Revbenen går bra att förkoka dagen innan och sedan bara griljera med marinad på fredagen. Till detta ska det självklart serveras coleslaw och klyftpotatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2012
Ingredienser
4 portioner
1 kg fast potatis
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 gul lök
1 l kalvbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
ca 1 kg tunna revbensspjäll
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger
1 1/2 msk flytande honung
1 tsk kinesisk soja
1/2 msk finriven ingefära
Coleslaw
ca 300 g vitkål
1 morot
1 dl matyoghurt
1 msk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3486 KJ / 835 kCal
Fett40.6 g
Kolhydrater59.5 g
Protein53.4 g
Kommentar
Bra 😃😃😁😁😁😁
Johan
2020-06-12