Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

BBQ-revben med coleslaw och klyftpotatis

Bjud på amerikanska revben som fredagsmys! Revbenen går bra att förkoka dagen innan och sedan bara griljera med marinad på fredagen. Till detta ska det självklart serveras coleslaw och klyftpotatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj och skär potatisen i klyftor. Blanda med olja, salt och peppar på en plåt.
  3. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Skala och skär löken i klyftor. Koka upp buljongen och löken i en kastrull.
  5. Dela spjällen i mindre bitar och koka dem ca 20 minuter i buljongen. Lyft upp och låt torka på ytan.
  6. Hacka vitlöken och blanda den med tomatpuré, balsamvinäger, honung, soja och ingefära i en bunke. Smeta in spjällen med marinaden och lägg på en plåt.
  7. Ta ut potatisen ur ugnen. Griljera spjällen mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt potatisen värmas med i ugnen när det återstår ca 5 minuter.
  8. Coleslaw: Strimla kålen tunt med en osthyvel. Skala och grovriv moroten. Blanda kål och morot med matyoghurt och dijonsenap. Krydda med vinäger, salt och peppar.
  9. Servera spjällen med potatisklyftor och coleslaw.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg fast potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 gul lök
  • 1 l kalvbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • ca 1 kg tunna revbensspjäll
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 1/2 msk flytande honung
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1/2 msk finriven ingefära
Coleslaw
  • ca 300 g vitkål
  • 1 morot
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3486 kJ / 835 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer