Enkel brunkål

Betyg 2.6 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Enkel brunkål

Det doftar julmat i köket när det kokas brunkål, en skånsk klassiker. Den bruna kålen är från början vit och får smak och färg när den kokas ihop med ättika, salt, buljong, lök och sirap. Serveras med köttbullar eller prinskorv eller både och!

Enkel brunkål

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
800 g färdigskuren vitkål
2 msk smör
2 msk sirap
flingsalt med jod
svartpeppar
2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 - 1 msk ättiksprit (12%)
1 dl hackad persilja

Till servering

färska köttbullar, prinskorv eller revbensspjäll (om du vill ha en helt vegetarisk rätt välj vegetariska serveringsalternativ)

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Lätt o bra

    Irene

  • Hej! Ni har ett helt stolligt recept på brunkål. Riktig skånsk brunkål är riktigt långkok.Jag gjorde en omgång och startade igår. Det tog 8timmar!!!! innan kålen var riktigt mjuk.Kokad sakta på svag värme i buljong.Fick stå kvar på spisen övernatt. Sen fräst i smör i stekpanna tills allt kokspad kokat in. Sen smaksatt med ättika ,sirap, salt och peppar. Klart

    Stefan

Näringsvärde per portion

Energi1556 KJ / 372 kCal
Fett18.6 g
Kolhydrater25.6 g
Protein23.2 g

Testa liknande recept

  • Kålgryta med spjäll
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Syltad kål
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brunkål
    Betyg 4.3 av 5.78 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Helenas brunkål
    Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad