Enkel baklava

Baklava är en söt delikatess med ursprung i det Osmanska riket. Med färdig filodeg är det lätt att göra baklava i ditt eget kök. Varva bara filodegen, mixade nötter och smör. Baka frasig i ugnen och avsluta med att hälla över varm sockerlag. Skär i bitar och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Ingredienser
12 bitar
300 g blandade nötter (gärna valnötter, pistagenötter och mandel)
1 tsk malen kanel
1/2 tsk vaniljpulver
150 g smör
12 ark filodeg (ca hälften av en förp à 250 g)
Sockerlag
2 dl strösocker
2 dl vatten
1 citron (1/2 dl juice)
ev 1 msk apelsinblomsvatten
Gör så här
00:25:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1389 KJ / 332 kCal
Fett23.4 g
Salt0.22 g
Kolhydrater23.8 g
Protein5.9 g
Kommentarer
12 stLättbakade och väldigt goda kommer göra dem igen. Tack så mycket
Arly
Mummsigt
Pia
Jättegod! Men för att den ska hålla sig frasig, låt sockerlagen svalna helt innan den hälls på den varma baklavan
Eva alexandra