Baklava

Betyg 3.9 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Baklava

Festligt bakverk där mixade nötter, socker och kanel varvas med filodeg och smör. Den nygräddade kakan skedas sedan med citrusdoftande sockerlag som sedan får svalna i kylskåp. En frasig läckerhet – lika god att servera till fikat som till dessert efter maten!

Baklava

Ingredienser

ca 35 bitar

Fyllning

200 g valnöt
100 g pistagenötter
100 g sötmandel
1 dl strösocker
1 tsk malen kanel
1 tsk vaniljsocker

Filodeg

200 g smör
250 g filodeg

Sockerlag

ca 1/2 dl färskpressad citronsaft
4 dl strösocker
4 dl vatten

Gör så här

00:40:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.23 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Stockholmskakor
Betyg 4.5 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Finska pinnar
Betyg 3.8 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Savarin
Betyg 3.8 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sviskonkompott
Betyg 4.2 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Porchetta
Betyg 4.4 av 5.38 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad