Baklava

14
0
Baklava

Festligt bakverk där mixade nötter, socker och kanel varvas med filodeg och smör. Den nygräddade kakan skedas sedan med citrusdoftande sockerlag som sedan får svalna i kylskåp. En frasig läckerhet – lika god att servera till fikat som till dessert efter maten!

Skriv ut
Baklava

Ingredienser

ca 35 bitar

Fyllning

200 g
valnöt
100 g
pistagenötter
100 g
sötmandel
1 dl
strösocker
1 tsk
malen kanel
1 tsk
vaniljsocker

Filodeg

200 g
smör
250 g
filodeg

Sockerlag

ca 1/2 dl
färskpressad citronsaft
4 dl
strösocker
4 dl
vatten

För alla

Kontrollera noga innehållet i filodegen.
Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Testa liknande recept