Endive med kronärtskockscrème | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Endive med kronärtskockscrème

Bedårande förrätt eller tilltugg som du snabbt kan förbereda. Du mixar bara ihop de smakrika kronärtskockorna med ricotta och olivolja och klickar crèmen på de spänstiga endivebladen och garnerar med rädisor och smörgåskrasse.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort rotfästet på endiverna. Lossa försiktigt bladen och skölj dem i kallt vatten.
  2. Häll av kronärtskockshjärtanen och pressa ut vätskan. Mixa dem med ricotta och olivolja, salt och peppar.
  3. Garnering: Klicka crèmen på endivebladen. Garnera med rädisor och smörgåskrasse.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 2 endiver
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (à 415 g)
  • 100 g ricottaost
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar
Garnering
  • klippt smörgåskrasse
  • skivade rädisor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 111 kJ / 27 kCal
Läs mer om näringsvärden