Enchiladas med majssallad

Populär enchiladas som är enkel att göra. Färssåsen fräses ihop med kryddmix och tomatpuré. När den är klar fyller du tortillabröden med fräset, rullar ihop och lägger i en ugnssäker form. Häll över pastasåsen, toppa med riven ost och avsluta i ugnen. Servera med majssallad och en klick gräddfil.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2014

Ingredienser
4 portioner
Färssås
1/2 rödlök
1 msk olivolja
ca 500 g nötfärs
1 påse enchilada kryddmix (à 22 g)
3 msk tomatpuré
380 g kokta svarta bönor
1 dl vatten
salt
svartpeppar
Tortillabröd
8 tortillabröd
390 g pastasås med vitlök
1 1/2 dl riven ost
Majssallad
340 g majskorn
1/2 rödlök
1/2 msk olivolja
2 dl gräddfil
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3609 KJ / 863 kCal
Fett36 g
Salt5.71 g
Kolhydrater82 g
Protein47 g
Kommentarer
Riktigt gott och uppskattat. Serverade med gräddfil samt en sallad med majs m.m. i.
Cecilia
2021-07-13Riktigt gott!!
Metthe
2014-11-24Detta var mycket gott. Tog aldrig i bönorna (gillar inte dem) utan hällde lite majs i köttfärsen istället. Kokade ris och gjorde en grönsallad till.
Rosita
2014-11-17