Enchiladas med majssallad

50
3
Enchiladas med majssallad

Populär enchiladas som är enkel att göra. Färssåsen fräses ihop med kryddmix och tomatpuré. När den är klar fyller du tortillabröden med fräset, rullar ihop och lägger i en ugnssäker form. Häll över pastasåsen, toppa med riven ost och avsluta i ugnen. Servera med majssallad och en klick gräddfil.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2014

Enchiladas med majssallad

Ingredienser

4 portioner

Färssås

1/2 rödlök
1 msk olivolja
ca 500 g nötfärs
1 påse enchilada kryddmix (à 22 g)
3 msk tomatpuré
380 g kokta svarta bönor
1 dl vatten
salt och svartpeppar

Tortillabröd

8 tortillabröd
390 g pastasås med vitlök
1 1/2 dl riven ost

Majssallad

340 g majskorn
1/2 rödlök
1/2 msk olivolja
2 dl gräddfil

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt bröd utan gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten. Byt ut gräddfil till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

50

Kommentarer

Cecilia

2021-07-13

Riktigt gott och uppskattat. Serverade med gräddfil samt en sallad med majs m.m. i.

Metthe

2014-11-24

Riktigt gott!!

Rosita

2014-11-17

Detta var mycket gott. Tog aldrig i bönorna (gillar inte dem) utan hällde lite majs i köttfärsen istället. Kokade ris och gjorde en grönsallad till.

Näringsvärde per portion

Energi 3609 KJ / 863 kCal
Fett 36 g
Salt 571 g
Kolhydrater 82 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden