Enchiladas med majs och gurka

På kvällens meny står det enchiladas – hurra! Färssåsen görs på blandfärs som bryns och kryddas upp med enchiladaskryddan innan den får sällskap av tomatpurén, majs och vatten. Såsen fördelas i tortillabröden, rullas ihop och täcks med salsasås och riven ost. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2019

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Färssås
ca 500 g blandfärs
1/2 msk olivolja
1 förp enchilada kryddmix
3 msk tomatpuré
340 g majskorn
1 dl vatten
8 tortillabröd (medium)
300 g chunky salsa (medium)
1 dl riven ost (gärna Folke)
Tillbehör
1 gurka
2 dl gräddfil
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3916 KJ / 937 kCal
Fett33 g
Salt4 g
Kolhydrater113 g
Protein43 g

Kommentarer
4 stVerkar onödigt med ris till…
Åsa
Vi vuxna gillade det väldigt mycket. Barnen tyckte det var lite för starkt.
Susanne
Mycket gott! Tyvärr lite starkt med medium salsa tyckte dottern.
Ann-marie