Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Enchiladas med köttfärs

Enchiladas är tortillabröd som fått fyllning av köttfärs, kryddor och riven ost. Rullarna läggs i en form, toppas med ost och gratineras i ugnen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka upp vatten, kryddmix och tomatpuré under omrörning. Bryn färsen i matfettet. Rör ner cirka hälften av tomatsåsen och hälften av osten i köttfärsen och koka upp.
  3. Fördela 2–3 msk fyllning på varje tortilla. Rulla ihop och lägg dem med skarven ner i en smord ugnssäker form. Häll på resten av tomatsåsen och strö över resten av osten.
  4. Sätt in mitt i ugnen 15-20 min eller tills osten har smält.
  5. Till servering: Servera med gräddfil och gärna en sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tortillas och kryddmixen.
I övrigt innehåller rätten gluten, laktos och mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl vatten
  • 1 förp majstortillabröd (à 336 g)
  • 1 påse kryddmix enchiladas (à 22 g)
  • 1 1/2 dl tomatpuré
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk smör eller margarin
  • 150 g riven ost
Till servering
  • 1 1/2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3045 kJ / 725 kCal