Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Tacokyckling

Läcker tacokyckling med matyoghurt, persilja och tacomix. Till kycklingen serverar du salsasås, riven ost, kokt ris och majs. En lättlagad och uppskattad middag.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingen i små bitar. Stek den i smör i en stekpanna i ca 5 minuter.
  2. Rör i tacomix och persilja.
  3. Smaksätt yoghurten med vitlök och salt.
  4. Servera kycklingen med salsasåsen och tillbehören.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen till tacomixkryddan och salsasåsen, annars är rätten fri från gluten och ägg. 
Gör mjölkfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja. Byt matyoghurten mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).  Använd mjölkfritt ostalternativ eller uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer (4 kycklingfiléer motsvarar ca 500 g)
  • 1 msk smör
  • 2 msk tacomix krydda
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 dl medelhavsinspirerad matyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
Tillbehör
  • salsasås
  • riven ost
  • gul lök
  • sallad
  • kokt majs
  • kokt ris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2340 kJ / 560 kCal
Fett: 13 g
Läs mer om näringsvärden