Tacokyckling

55
6
Tacokyckling

Läcker tacokyckling med matyoghurt, persilja och tacomix. Till kycklingen serverar du salsasås, riven ost, kokt ris och majs. En lättlagad och uppskattad middag.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006

Tacokyckling

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer (4 kycklingfiléer motsvarar ca 500 g)
1 msk smör
2 msk tacomix krydda
2 msk hackad persilja
2 dl medelhavsinspirerad matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
2 krm salt

Tillbehör

salsasås
riven ost
gul lök
sallad
kokt majs
kokt ris

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen till tacomixkryddan och salsasåsen, annars är rätten fri från gluten och ägg. 
Gör mjölkfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja. Byt matyoghurten mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).  Använd mjölkfritt ostalternativ eller uteslut osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

55

Kommentarer

Deborah

2010-10-09

Just made this for the first time, using Siv's idea with creme fraiche. Husband gave it a 5 star rating!

Lisa

2010-08-11

Kanongott! Ett perfekt alternativ till vanlig tacos men lite mer "matigt". Barnen älskade det. Kommer helt klart göra detta igen!

Karolina

2007-03-27

Supergott och lättlagat! Bjöd på rätten när jag hade tjejmiddag och alla älskade maten. Helt klart en ny favorit!

Näringsvärde per portion

Energi 2340 KJ / 560 kCal
Fett 13 g
Läs mer om näringsvärden