Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Enchiladas à la Mexiko

Äkta mexikanska enchiladas som du bara måste prova! Den mumsiga röran med fin smak av kajennpeppar och spiskummin gratinerar du i tortillabrödsrullar täckta med riven ost. Servera dina spännande Enchiladas à la Mexiko med tomat, sallad och gräddfil.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlöken. Skölj, kärna ur och finhacka paprikan. Fräs löken och paprikan i oljan i en gryta.
  2. Skär svampen i mindre bitar. Låt svampen fräsa med i grytan tills all vätska kokat in. Skålla, skala och tärna tomaterna. Lägg ner dem i grytan. Krydda med salt, socker, cajennpeppar och spiskummin. Låt puttra ca 10 min.
  3. Sätt ugnen på 250°C.
  4. Låt majsen rinna av och blanda ner i tomatröran. Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en ugnssäker form. Strö över ost och gratinera i ca 10 min. Servera med en grönsallat, tärnade tomater och en klick gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 grön paprika
  • 1 msk olja
  • 200 g ostronskivling
  • 6 tomater (6 tomater motsvarar ca 400 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 burk majs (à 340 g)
  • 8 små tortillabröd
  • 2 dl riven ost
  • tomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1640 kJ / 390 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden