Enchilada med köttfärssås och tomatsalsa
Enchilada med tomatsalsa är ett smarrigt och mättande texmex-recept där du fyller färska tortillabröd med rivig köttfärssås, kokta svarta bönor och heta kryddor. Täck bröden med tomatsås och riven ost och gratinera i ugnen. Servera dina gyllenbruna enchiladas med smakrik tomatsalsa.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2013
Ingredienser
4 portioner
1 förpackning (380 g) tortillabröd
1 1/2 dl riven ost
Färssås
1 gul lök
1 msk olja
2 tsk spiskummin
2 tsk chilipulver
ca 500 g nötfärs
3 msk tomatpuré
1 förpackning (410 g) kokta svarta bönor
1 dl vatten
salt och svartpeppar
Tomatsås
500 g krossade tomater
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
salt och svartpeppar
Tomatsalsa
4 tomater
1 rödlök
300 g majskorn
1 lime
1/2 msk olivolja
1 kruka färsk koriander
För alla
Rätten är fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt tunnbröd.
Gör mjölkproteinfri: uteslut den rivna osten.
Gör glutenfri: använd glutenfritt tunnbröd.
Gör mjölkproteinfri: uteslut den rivna osten.
Gör så här
Tips
Barnknepet: servera koriandern vid sidan om. Har man lite persilja i frysen, så kan man blanda ner det i tomatsalsan istället.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3529 KJ / 845 kCal
Fett26.8 g
Kolhydrater91.4 g
Protein50.1 g
Kommentarer
Gjorde detta med vegofärs, mycket gott!
Linda
2022-03-26Tips från min fru som är en fjärdedels mexikanska för att tortillabröden ska bli riktigt mumsiga och inte torra och hårda: "Stek" dem i rapsolja ett och ett. Oljan ska inte vara varmare än att det bubblar lite när man lägger i ett skal. Det ska även uppstå luftbubblor inuti skalen när de blir varma. 30-45 sekunders stektid på var sida. När man plockar ur ett bröd ur stekpannan lägger man i det i en annan stekpanna med en varm sås gjord av passerade tomater utspädda lite med vatten. Skalen ska bara täckas av tomatsåsen, behöver inte "stekas". Därefter är bröden klara att fyllas. Saftigt, mättande och MYCKET gott. Alla vi bjudit på sådana här enchiladas äter tills de nästan spricker.
Magnus
2013-04-05