Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Enchilada med tomatsalsa

Enchilada med tomatsalsa är ett smarrigt och mättande texmex-recept där du fyller färska tortillabröd med rivig köttfärssås, kokta svarta bönor och heta kryddor. Täck bröden med tomatsås och riven ost och gratinera i ugnen. Servera dina gyllenbruna enchiladas med smakrik tomatsalsa.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Färssås: Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan och krydda med spiskummin och chilipulver.
  3. Tillsätt färsen och bryn. Rör ner tomatpurén och bryn ytterligare någon minut.
  4. Häll av och skölj bönorna. Tillsätt dem och vattnet i färssåsen och låt puttra ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Tomatsås: Koka upp tomaterna. Pressa i vitlöken och tillsätt sambal oelek. Låt puttra ihop ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Fyll tortillabröden med färssås och rulla ihop dem. Lägg dem med skarven nedåt i en ugnssäker form. Täck med tomatsås och ost.
  7. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter tills osten fått en gyllenbrun gratinerad färg.
  8. Tomatsalsa: Tärna tomaterna. Skala och finhacka löken. Blanda det med avrunnen majs, pressad lime, olivolja och finhackade koriander. Krydda med salt och peppar.
  9. Servera den gratinerade enchiladan med tomatsalsan.

För alla

Rätten är fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt tunnbröd.
Gör mjölkproteinfri: uteslut den rivna osten.

Tips

Barnknepet: servera koriandern vid sidan om. Har man lite persilja i frysen, så kan man blanda ner det i tomatsalsan istället.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förpackning (380 g) tortillabröd
  • 1 1/2 dl riven ost
Färssås
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk chilipulver
  • ca 500 g nötfärs
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 förpackning (410 g) kokta svarta bönor
  • 1 dl vatten
  • salt och svartpeppar
Tomatsås
  • 500 g krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt och svartpeppar
Tomatsalsa
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 300 g majskorn
  • 1 lime
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 kruka färsk koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3529 kJ / 845 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer