Chili con carne med choklad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chili con carne med choklad

Den klassiska mexikanska chili con carnen i ny tappning! Köttet finns med, chilin och tomatkrosset likaså, nytillkommet är chokladen som ger en spännande twist för smaklökarna! Servera på klassiskt vis till ris eller prova med baguette och gräddfil!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn köttfärsen, paprikan, löken och vitlöken.
  2. Rör ner chili, tomaterna, majs och låt koka ihop.
  3. Smaka av med kryddorna, och tillsätt bönorna och koriandern i slutet.
  4. Tillsätt chokladen och rör ihop.
  5. Servera med bröd, gräddfil och riven ost.

Recept från Marabou Premium.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 paprikor
  • 1 chilifrukt (utan kärnor)
  • 1 burk krossade tomater
  • 4 tomater
  • 1 burk majs
  • 3 vitlöksklyftor
  • chilipulver
  • cayennepeppar
  • salt och peppar
  • färsk, hackad koriander
  • 1 burk vita bönor
  • 50 g choklad (86 %)
Lägg till i inköpslistan