Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Chili con carne med choklad

Den klassiska mexikanska chili con carnen i ny tappning! Köttet finns med, chilin och tomatkrosset likaså, nytillkommet är chokladen som ger en spännande twist för smaklökarna! Servera på klassiskt vis till ris eller prova med baguette och gräddfil!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn köttfärsen, paprikan, löken och vitlöken.
  2. Rör ner chili, tomaterna, majs och låt koka ihop.
  3. Smaka av med kryddorna, och tillsätt bönorna och koriandern i slutet.
  4. Tillsätt chokladen och rör ihop.
  5. Servera med bröd, gräddfil och riven ost.

Recept från Marabou Premium.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 paprikor
  • 1 chilifrukt (utan kärnor)
  • 1 burk krossade tomater
  • 4 tomater
  • 1 burk majs
  • 3 vitlöksklyftor
  • chilipulver
  • cayennepeppar
  • salt och peppar
  • färsk, hackad koriander
  • 1 burk vita bönor
  • 50 g choklad (86 %)

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer