Eggs florentine

Betyg 4.4 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Eggs florentine

Pocherat ägg, hollandaisesås och smörstekt surdegsbröd. Vi slår ett äggstra slag för den lakto-ovo vegetariska brunch-klassikern eggs florentine eller ägg florentine! Servera på traditionellt vis med smörslungad spenat.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Eggs florentine

Ingredienser

4 portioner

Hollandaise

200 g smör
1 schalottenlök
2 msk vitvinsvinäger
1/2 dl torrt vitt vin
1/2 dl vatten
4 vitpepparkorn
3 äggulor
2 - 3 tsk färskpressad citronjuice
salt
vitpeppar
4 skivor ljust surdegsbröd
2 msk smör
200 g färsk bladspenat
1 msk smör
1 dl ättiksprit (12%)
1 1/2 dl vatten
4 ägg
svartpeppar
peppar

Gör så här

00:05:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2759 KJ / 659 kCal
Fett59 g
Salt2 g
Kolhydrater19 g
Protein13 g

Testa liknande recept

  • Ägg Benedict
    Betyg 2.8 av 5.105 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Grillad avokadotoast
    Betyg 3.3 av 5.448 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad