Egen chilipaste

Betyg 4.5 av 5.
12 personer har röstat
4
Egen chilipaste

Hittar du ingen chilipaste i butik? Det är enkelt att göra egen. Allt du behöver är vitlök, röd chili och olja. Bara att fräsa, mixa och hälla på burk. Chilipaste passar utmärkt att smaksätta wokade rätter, grytor, soppor och såser med.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Egen chilipaste

Ingredienser

Ger 1 burk
1   vitlöksklyfta
10   röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
4 msk  rapsolja

Gör så här

Näringsberäkningen är per burk.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Hade trettio chilifrukt, tredubblade oljan, blev lite tunt. Ta mindre och späd ut med mer olja sen istället

Claes

2022-10-30

Mycket enkelt och snabblagat. Med stark chili blev det rätt jobbigt att andas i köket. Använd köksfläkten

Stefan

2021-10-03

Hur länge håller den sig i kylskåp?

Helen

2020-09-13

Hej Helen! Den håller sig minst en vecka i kylen när den förvaras i en väl rengjord burk och se till att använda rena redskap när du tar av den. Använd dina sinnen: titta, lukta och smaka för att avgöra hållbarheten. Hoppas att du gillar det! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-09-14

Näringsvärde per portion

Energi2155 KJ / 515 kCal
Fett52 g
Salt0.02 g
Kolhydrater10.8 g
Protein2.3 g

Testa liknande recept

Chilipaste med vitlök
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hot sauce
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Het chilipaste med paprika
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbpicklad chili
Betyg 5 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tabascosås
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grön chilisås
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga