Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Egen chilipaste

Hittar du ingen chilipaste i butik? Det är enkelt att göra egen. Allt du behöver är vitlök, röd chili och olja. Bara att fräsa, mixa och hälla på burk. Chilipaste passar utmärkt att smaksätta wokade rätter, grytor, soppor och såser med.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 1 burk portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och skär chilifrukterna i smala strimlor.
  2. Fräs vitlök och chili i hälften av oljan i ca 2 minuter en stekpanna. Ta från värmen.
  3. Mixa chilifräset med resterande olja med stavmixer eller i en liten matberedare.
  4. Häll upp chilipasten på burk. Förvara i kylskåp.

Näringsberäkningen är per burk.

Ingredienser

Portioner: Ger 1 burk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 10 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
  • 4 msk rapsolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2155 kJ / 515 kCal