Hittar du ingen chilipaste i butik? Det är enkelt att göra egen. Allt du behöver är vitlök, röd chili och olja. Bara att fräsa, mixa och hälla på burk. Chilipaste passar utmärkt att smaksätta wokade rätter, grytor, soppor och såser med.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hade trettio chilifrukt, tredubblade oljan, blev lite tunt. Ta mindre och späd ut med mer olja sen istället
Claes
2022-10-30Mycket enkelt och snabblagat. Med stark chili blev det rätt jobbigt att andas i köket. Använd köksfläkten
Stefan
2021-10-03Hur länge håller den sig i kylskåp?
Helen
2020-09-13Hej Helen! Den håller sig minst en vecka i kylen när den förvaras i en väl rengjord burk och se till att använda rena redskap när du tar av den. Använd dina sinnen: titta, lukta och smaka för att avgöra hållbarheten. Hoppas att du gillar det! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-09-14