Egen chilipaste
Hittar du ingen chilipaste i butik? Det är enkelt att göra egen. Allt du behöver är vitlök, röd chili och olja. Bara att fräsa, mixa och hälla på burk. Chilipaste passar utmärkt att smaksätta wokade rätter, grytor, soppor och såser med.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015
Ingredienser
1 burk
1 vitlöksklyfta
10 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
4 msk rapsolja
Gör så här
Näringsberäkningen är per burk.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2155 KJ / 515 kCal
Fett52 g
Salt0.02 g
Kolhydrater10.8 g
Protein2.3 g
Kommentarer
Man ska nog inte görs det på världens starkaste chili. Inte ens munskydd hjälpte. Så blir nog att frysa lite. 🤣
Lena
2024-10-01Hur länge håller chilipastan i kylskåp
Else-maj
2024-09-19Hej Else-maj! Den håller sig minst en vecka i kylen när den förvaras i en väl rengjord burk. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-09-20Kan man frysa chilipastan
Else-maj
2024-09-17Hej Else-Maj! Det går bra att frysa chilipasten. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-09-18