Éclair fylld med gruyère- och ärtcrème

Betyg 4 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Éclair fylld med gruyère- och ärtcrème

Oh là là vilken bakelse! Éclair är små avlånga franska petits-choux som fylls med sött eller salt innehåll. Här är gruyère är den bärande ingrediensen, och ostens sälta gifter sig med ärtornas söta smak.

Éclair fylld med gruyère- och ärtcrème

Ingredienser

15 st
1 1/2 dl vatten
50 g smör
1 dl vetemjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
2 krm salt
2 ägg
blått vallmofrö

Fyllning

1 kruka persilja
1 gul lök
3 dl riven gruyère
1 msk olja
2 dl gröna ärtor
1/2 dl vispgrädde
salt
svartpeppar

Gör så här

00:15:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Är det rätt på receptet? Blev jättelös?!

    Sabina

    Hej Sabina! Tack för din kommentar. Är det eclairsmeten, fyllningen eller båda som blev lös? Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Supergott, kraftiga goda smaker som passar med varandra.

    Karin

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi478 KJ / 114 kCal
Fett8.3 g
Salt0.33 g
Kolhydrater4.4 g
Protein5.3 g

Testa liknande recept

  • Lammfiolssnittar med pepparrotscrème
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Korvbröd
    Betyg 4.6 av 5.183 personer har röstat
    Receptet har 63 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad