Blåbärscheesecake

34
13
Blåbärscheesecake

En vacker cheesecake som får härlig lila färg av blåbär och svartvinbärssaft. Cheesecake är en utmärkt dessert att förbereda dagen innan den ska bjudas eftersom den då får gott om tid att sätta sig. Dekorera med björnbär, blåbär och ätbara blommor om det finns att tillgå.

Skriv ut
Blåbärscheesecake

Ingredienser

1 cheesecake

Botten

100 g
rumstempererat smör
300 g
digestivekex

Fyllning

6 st
gelatinblad
1 dl
outspädd svartvinbärssaft
2 1/2 dl
vispgrädde
400 g
blåbär
600 g
rumstempererad naturell färskost av cream cheese-typ
2 tsk
vaniljpulver
100 g
rörsocker

Dekoration

björnbär
ätbara blommor t ex violer
blåbär

För alla

Läs noggrant innehållsförteckningen på kexen.
Fri från ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri grädde och laktosfri färskost.Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Gör så här

Tips

För en hög cheesecake, använd en springform med 24 cm i diameter. För en låg cheesecake, använd en springform med 26 cm i diameter.

Här hittar du fler tips på hur du lyckas med din cheesecake!

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Agneta

2020-09-02

Varför ska man koka upp vinbärssaften?

Redaktionen ICAse

2020-09-03

Hej Agneta! Det är för att gelatinet ska smälta i den varma vätskan. Lycka till med din cheesecake. Hälsningar Ulrika

Maria

2019-08-11

Gjorde denna häromdagen och den fick perfekt konsistens. Använde färska blåbär och den stod i kylen cirka ett dygn. Riktigt god!

Isabelle

2019-06-18

Jag gjorde också helt enligt receptet ovan, kakan stod kylen i ett dygn, men den smalt och det började rinna en massa, så fort formen togs bort, sååå otroligt tråkigt!

Redaktionen ICAse

2019-06-19

Hej Isabelle! Kanske har du kokat upp svartvinbärssaften och haft i gelatinet när det fortfarande står på plattan och kokar? Då skulle detta kunna hända. Hälsningar Michelle

Testa liknande recept