Blåbärscheesecake

35
15
Blåbärscheesecake

En vacker cheesecake som får härlig lila färg av blåbär och svartvinbärssaft. Cheesecake är en utmärkt dessert att förbereda dagen innan den ska bjudas eftersom den då får gott om tid att sätta sig. Dekorera med björnbär, blåbär och ätbara blommor om det finns att tillgå.

Blåbärscheesecake

Ingredienser

1 cheesecake

Botten

100 g rumstempererat smör
300 g digestivekex

Fyllning

6 st gelatinblad
1 dl outspädd svartvinbärssaft
2 1/2 dl vispgrädde
400 g blåbär
600 g rumstempererad naturell färskost av cream cheese-typ
2 tsk vaniljpulver
100 g rörsocker

Dekoration

björnbär
ätbara blommor t ex violer
blåbär

För alla

Läs noggrant innehållsförteckningen på kexen.
Fri från ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri grädde och laktosfri färskost.Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Gör så här

Tips

För en hög cheesecake, använd en springform med 24 cm i diameter. För en låg cheesecake, använd en springform med 26 cm i diameter.

Här hittar du fler tips på hur du lyckas med din cheesecake!

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Ulla

2022-08-14

Kan man använda frysta blåbär, eller måste dom vara färska?

Maria

2022-06-08

Hej! Kan man byta ut blåbär mot jordgubbar? Kanske ta jordgubbssaft istället för svarta vinbär, och samma mängd färska jordgubbar? :)

Redaktionen ICAse

2022-06-16

Hej Maria! Det är tyvärr inget vi har provbakat men det kan funka. 😊 Annars har vi ett annat recept med jordgubbar och rabarber https://www.ica.se/recept/jordgubbscheesecake-med-rabarber-721944/. Lycka till! Hälsningar Elina

Agneta

2020-09-02

Varför ska man koka upp vinbärssaften?

Redaktionen ICAse

2020-09-03

Hej Agneta! Det är för att gelatinet ska smälta i den varma vätskan. Lycka till med din cheesecake. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept

Katalaner
Hallonsaft
Päronkaka
Blåbärsbullar