Blåbärscheesecake

En vacker cheesecake som får härlig lila färg av blåbär och svartvinbärssaft. Cheesecake är en utmärkt dessert att förbereda dagen innan den ska bjudas eftersom den då får gott om tid att sätta sig. Dekorera med björnbär, blåbär och ätbara blommor om det finns att tillgå.

Ingredienser
1 cheesecake
Botten
100 g rumstempererat smör
300 g digestivekex
Fyllning
6 st gelatinblad
1 dl outspädd svartvinbärssaft
2 1/2 dl vispgrädde
400 g blåbär
600 g rumstempererad naturell färskost av cream cheese-typ
2 tsk vaniljpulver
100 g rörsocker
Dekoration
björnbär
ätbara blommor t ex violer
blåbär
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Spelar ingen roll hur man än gör så är smeten för dallrig - den rinner inte men blir inte sådär fast som jag vill ha den. Har gjort den några gånger nu, med frysta bär som silats/runnit av. Dock kanske det går med färska bär? Kanske ni bör skriva "färska blåbär" i receptet Ica? 🥰
Thérése
2025-03-09Kan man använda frysta blåbär, eller måste dom vara färska?
Ulla
2022-08-14Hej! Kan man byta ut blåbär mot jordgubbar? Kanske ta jordgubbssaft istället för svarta vinbär, och samma mängd färska jordgubbar? :)
Maria
2022-06-08Hej Maria! Det är tyvärr inget vi har provbakat men det kan funka. 😊 Annars har vi ett annat recept med jordgubbar och rabarber https://www.ica.se/recept/jordgubbscheesecake-med-rabarber-721944/. Lycka till! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-06-16