Dumplings med färs och ingefära

Har du inte testat dumplings ska du definitivt testa det här receptet på goda hemgjorda dumplings med färs och ingefära. Små utsökta asiatiska degknyten fyllda med en fantastiskt god färs. En riktig höjdare att servera med den smakrika dippsåsen.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1999

Ingredienser
35 st
Fyllning
3 blad salladskål
500 g fläsk- eller blandfärs
1 dl hackad salladslök
2 msk hackad ingefära
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 msk potatismjöl
Dumplingdeg
3 dl hett/varmt vatten
7 dl vetemjöl (motsvarar ca 420 g)
ca 1 - 2 msk rapsolja (till stekning)
Dippsås
1 finhackad vitlöksklyfta
4 msk japansk soja
1 msk strösocker
3 msk risvinäger
2 tsk riven, färsk ingefära
1 msk sesamolja
eventuellt finhackad chili
Topping
salladslök
rostade sesamfrön
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat utan topping.
Energi383 KJ / 92 kCal
Fett4 g
Salt0.7 g
Kolhydrater10 g
Protein4 g
Kommentarer
33 stOm man vill frysa in dumplingsen, är det bäst att frysa in råa eller tillagade?
Helena
Hej Helena! Det blir nog bäst att frysa in dom okokta. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Ska det vara kinesisk soja i fyllningen? Japansk? Eller nån annan?
Johanna
Hej Johanna! Japansk ska det vara, receptet är nu uppdaterat. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Tar lite tid men är värt det!
Alice
Smakmässigt suveräna
Marina
Volym är Opålitligt. Autocottect.
Mona
Bara en undran. Hur många mm tjock ska degen vara? Har den på vilning nu. Och ett stilla önskemål. Jag skulle föredra recepten i vikt. Volym är så pålitligt. Tre stjärnor eftersom jag inte fått ihop det än.
Mona
Riktigt bra dippsås. Ett tips är att riva även vitlöken och chilin. För att riva chili så underlättar det att frysa den först. Tänk bara på att tvätta händerna väldigt noga efter att du hanterat chili.
Jonas
Hade hjälp av barnen, och äntligen fick pastamaskinen användas! Mkt uppskattat Dippsåsen var en riktig höjdare!
Samuel
Har gjort dessa dumplings många gånger och de är verkligen supergoda men undrar om det bara är jag som har massor med fyllning kvar när degen är slut? Testade en gång att göra slut på fyllningen och det krävdes tre satser av degen ^^ Jag klagar inte för de är verkligen värda jobbet. Hade bara varit kul att veta. ..och ett tips är att göra många och styckfrysa så man lätt kan ta fram och steka på några när suget sätter in.
Jeanette
En mycket bra deg för en nybörjare som jag. Supergoda!
Lena