Dumplings med färs och ingefära

Betyg 4.1 av 5.375 personer har röstat
Receptet har 33 kommentarer
Dumplings med färs och ingefära

Har du inte testat dumplings ska du definitivt testa det här receptet på goda hemgjorda dumplings med färs och ingefära. Små utsökta asiatiska degknyten fyllda med en fantastiskt god färs. En riktig höjdare att servera med den smakrika dippsåsen.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1999

Krispigt stekta dumplings ligger som en solfjäder runt en liten skål med dippsås toppade med sallaslök.

Ingredienser

35 st

Fyllning

3 blad salladskål
500 g fläsk- eller blandfärs
1 dl hackad salladslök
2 msk hackad ingefära
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 msk potatismjöl

Dumplingdeg

3 dl hett/varmt vatten
7 dl vetemjöl (motsvarar ca 420 g)
ca 1 - 2 msk rapsolja (till stekning)

Dippsås

1 finhackad vitlöksklyfta
4 msk japansk soja
1 msk strösocker
3 msk risvinäger
2 tsk riven, färsk ingefära
1 msk sesamolja
eventuellt finhackad chili

Topping

salladslök
rostade sesamfrön

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

33 st
  • Om man vill frysa in dumplingsen, är det bäst att frysa in råa eller tillagade?

    Helena

    Hej Helena! Det blir nog bäst att frysa in dom okokta. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Ska det vara kinesisk soja i fyllningen? Japansk? Eller nån annan?

    Johanna

    Hej Johanna! Japansk ska det vara, receptet är nu uppdaterat. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Tar lite tid men är värt det!

    Alice

  • Smakmässigt suveräna

    Marina

  • Volym är Opålitligt. Autocottect.

    Mona

  • Bara en undran. Hur många mm tjock ska degen vara? Har den på vilning nu. Och ett stilla önskemål. Jag skulle föredra recepten i vikt. Volym är så pålitligt. Tre stjärnor eftersom jag inte fått ihop det än.

    Mona

  • Riktigt bra dippsås. Ett tips är att riva även vitlöken och chilin. För att riva chili så underlättar det att frysa den först. Tänk bara på att tvätta händerna väldigt noga efter att du hanterat chili.

    Jonas

  • Hade hjälp av barnen, och äntligen fick pastamaskinen användas! Mkt uppskattat Dippsåsen var en riktig höjdare!

    Samuel

  • Har gjort dessa dumplings många gånger och de är verkligen supergoda men undrar om det bara är jag som har massor med fyllning kvar när degen är slut? Testade en gång att göra slut på fyllningen och det krävdes tre satser av degen ^^ Jag klagar inte för de är verkligen värda jobbet. Hade bara varit kul att veta. ..och ett tips är att göra många och styckfrysa så man lätt kan ta fram och steka på några när suget sätter in.

    Jeanette

  • En mycket bra deg för en nybörjare som jag. Supergoda!

    Lena

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat utan topping.
Energi383 KJ / 92 kCal
Fett4 g
Salt0.7 g
Kolhydrater10 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Ångkokta dumplings
    Betyg 2.8 av 5.291 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Soup dumplings Xiaolongbao
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Stekta svampdumlings med dippsås
    Betyg 3.2 av 5.210 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Wonton med räkor och chiliolja
    Betyg 4.9 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad