Dumplings med färs och ingefära

Har du inte testat dumplings ska du definitivt testa det här receptet på goda hemgjorda dumplings med färs och ingefära. Små utsökta asiatiska degknyten fyllda med en fantastiskt god färs. En riktig höjdare att servera med den smakrika dippsåsen.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1999

Ingredienser
35 st
Fyllning
3 blad salladskål
500 g fläsk- eller blandfärs
1 dl hackad salladslök
2 msk hackad ingefära
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 msk potatismjöl
Dumplingdeg
3 dl hett/varmt vatten
7 dl vetemjöl (motsvarar ca 420 g)
ca 1 - 2 msk rapsolja (till stekning)
Dippsås
1 finhackad vitlöksklyfta
4 msk japansk soja
1 msk strösocker
3 msk risvinäger
2 tsk riven, färsk ingefära
1 msk sesamolja
eventuellt finhackad chili
Topping
salladslök
rostade sesamfrön
Gör så här
00:02:00
00:30:00
00:01:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat utan topping.
Energi383 KJ / 92 kCal
Fett4 g
Salt0.7 g
Kolhydrater10 g
Protein4 g
Kommentarer
Ska det vara kinesisk soja i fyllningen? Japansk? Eller nån annan?
Johanna
2025-03-07Hej Johanna! Japansk ska det vara, receptet är nu uppdaterat. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-03-07Tar lite tid men är värt det!
Alice
2025-01-25Smakmässigt suveräna
Marina
2024-12-21