Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Espressopannacotta

En klassisk efterrätt här smaksatt med espresso. Pannacotta är enkelt att tillaga och går dessutom alldeles utmärkt att förbereda dagen innan. Älskar du kaffe så är Espressopannacottan ett måste!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
  2. Koka upp grädde, strösocker och vaniljsocker i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och rör om tills de är helt upplösta. Tillsätt kaffe och blanda. Häll upp i små skålar eller kaffekoppar och låt stelna i kylen i minst 2 timmar.
  3. Dekorera med choklad och färska bär och avnjut med en god espresso.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och choklad mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.


Recept och bild i samarbete med Löfbergs rosteri och kaffebar.

Ingredienser

Portioner: 4-6
Pannacotta
  • 2 1/2 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dubbel espresso (à ca 6 cl)
  • choklad
  • färska bär
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?