Dubbelmarinerad oxfilé

125
40
Dubbelmarinerad oxfilé

Denna dubbelmarinerade oxfilé blir en garanterad succé på din fest när du serverar den kall tillsammans med marinaden. Oxfilén får bland annat smaker av hoisinsås och soja men sedan även vitvinsvinäger, vitlök och persilja.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Dubbelmarinerad oxfilé

Ingredienser

6 portioner
800 g
oxfilé (putsad)
1 msk
smör till stekning
1 msk
olja till stekning

Marinad 1

2 msk
sojasås
1 msk
hoisinsås (asiatiska hyllan)
1/2 tsk
salt
2 msk
olja
1 tsk
socker

Marinad 2

1/2 dl
vitvinsvinäger
2 msk
vatten
1 dl
olivolja
1 tsk
salt
1 tsk
socker
1/2 tsk
grovmalen svartpeppar
1 - 1 1/2
finhackade vitlöksklyftor
1
kruka finhackad persilja
1/2 dl
hackad kapris

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hoisinsåsen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.  
Gör mjölkfri: uteslut smöret och använd enbart olja till stekningen av köttet.

Klimatanpassa

Med flera goda tillbehör kan man minska mängden kött per portion, t.ex. passar en krämig potatisgratäng och krispiga haricortverts perfekt till denna rätt!

Gör så här

Tips

Vegetariska alternativ
Quornfilé är ett bra vegetariskt alternativ till oxfilé. Den kan smaksättas på samma sätt.

Marinerad quornfilé
Dagen före festen: Beräkna 12 quornfiléer till 6 personer. Stek filéerna enligt anvisning på paketet. Skär i cm-tjocka skivor, lägg på ett fat. Blanda ingredienserna till oxfilémarinad 2 och skeda över. Täck med plastfolie och ställ i kylen.

Nyårsafton. Ta fram ca 1 timme före servering så att quornfiléerna blir rumsvarma.

Vad tyckte du om receptet?

125

Kommentarer

Patricia

2020-12-29

Margareta! Jag brukar servera oxfilén med potatisbakelse, hemgjord rödvinssås, baconlidad sparris och en tomat sallad. Bifogar recept på potatisbakelse: 4 stycken avlånga smördegsplattor 8- 10 kokta kalla potatisar 3 msk färskost (valfri smak) salt & peppar 1 ägg 1 dl riven lagrad smakrik ost Gör så här: Ställ ugnen på 225 grader. Riv potatisen och blanda ihop med färskosten, salta & peppar. Rulla ut smördegen och bred ut potatisröran på smördegen. Rulla ihop (som en bulldeg) och skär lagom stora bitar av rullarna. Pensla dem med uppvispat ägg och riv över ost. Grädda tills de är frasiga och fått en gyllene färg. Vänligen Patricia

Malihe

2020-12-29

Kan man servera den varm?

Margareta

2020-12-26

Vad rekommenderar ni till oxfilén?

Näringsvärde per portion

Energi 2184 KJ / 522 kCal
Fett 44 g
Salt 4.2 g
Kolhydrater 4 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept