Dubbelmarinerad oxfilé

141
45
Dubbelmarinerad oxfilé

Denna dubbelmarinerade oxfilé blir en garanterad succé på din fest när du serverar den kall tillsammans med marinaden. Oxfilén får bland annat smaker av hoisinsås och soja men sedan även vitvinsvinäger, vitlök och persilja.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Dubbelmarinerad oxfilé

Ingredienser

6 portioner
800 g oxfilé (putsad)
1 msk smör till stekning
1 msk olja till stekning

Marinad 1

2 msk sojasås
1 msk hoisinsås (asiatiska hyllan)
1/2 tsk salt
2 msk olja
1 tsk socker

Marinad 2

1/2 dl vitvinsvinäger
2 msk vatten
1 dl olivolja
1 tsk salt
1 tsk socker
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1 - 1 1/2 finhackade vitlöksklyftor
1 kruka finhackad persilja
1/2 dl hackad kapris

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hoisinsåsen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.  
Gör mjölkfri: uteslut smöret och använd enbart olja till stekningen av köttet.

Klimatanpassa

Med flera goda tillbehör kan man minska mängden kött per portion, t.ex. passar en krämig potatisgratäng och krispiga haricortverts perfekt till denna rätt!

Gör så här

Tips

Vegetariska alternativ
Quornfilé är ett bra vegetariskt alternativ till oxfilé. Den kan smaksättas på samma sätt.

Marinerad quornfilé
Dagen före festen: Beräkna 12 quornfiléer till 6 personer. Stek filéerna enligt anvisning på paketet. Skär i cm-tjocka skivor, lägg på ett fat. Blanda ingredienserna till oxfilémarinad 2 och skeda över. Täck med plastfolie och ställ i kylen.

Nyårsafton. Ta fram ca 1 timme före servering så att quornfiléerna blir rumsvarma.

Vad tyckte du om receptet?

141

Kommentarer

Anette

2022-03-06

Funkar detta receptet på ryggbiff?

Nicolin

2022-01-12

Väldigt gott! Enklare än man tror att göra.

Caroline

2022-01-02

Detta blev ju jättegott och uppskattat av alla gäster!

Näringsvärde per portion

Energi 2184 KJ / 522 kCal
Fett 44 g
Salt 4.2 g
Kolhydrater 4 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden