Dubbelmarinerad oxfilé

Denna dubbelmarinerade oxfilé blir en garanterad succé på din fest när du serverar den kall tillsammans med marinaden. Oxfilén får bland annat smaker av hoisinsås och soja men sedan även vitvinsvinäger, vitlök och persilja.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Ingredienser
6 portioner
800 g oxfilé
1 msk olja
1 msk smör
salt
peppar
Marinad 1
2 msk kinesisk soja
2 msk hoisinsås (kan uteslutas)
1/2 tsk salt
2 msk olja
1 tsk socker
Marinad 2
1/2 dl vitvinsvinäger
2 msk vatten
1 dl olivolja
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1 - 1 1/2 finhackade vitlöksklyftor
1 kruka finhackad persilja
1/2 dl hackad kapris
Gör så här
08:00:00
00:40:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2184 KJ / 522 kCal
Fett44 g
Salt4.2 g
Kolhydrater4 g
Protein30 g
Kommentarer
Kan man använda fläskfilé istället
Susanne
2025-01-18Hej Susanne! Det går fint att använda fläskfilé istället. Se bara till att den är genomstekt, 72 grader i innertemperatur. Hälsningar Leif
Redaktionen
2025-01-20Ser gott ut och har börjat förbereda denna rätt. Funderar dock på när marinad 2 ska på? Ser i kommentaren om att den ska skedas på just innan servering men i receptet står det att det ska ske dagen innan och innan servering…? Hur göra?
Anna
2024-12-30Hej Anna! Ja, det var ju lite otydligt skrivet ska vi erkänna. Nu har jag förtydligat så det förhoppningsvis ska bli glasklart! ;) Marinad två ska alltså på dagen före. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-30Vilket vin rekommenderar ni till detta, gärna vitt vin.
Lise-lott
2024-12-26Hej Lise-Lott. Riesling skulle fungera bra till. Hälsningar Leif
Redaktionen
2024-12-27