Dubbelmarinerad oxfilé

Betyg 4.1 av 5.
162 personer har röstat
52
Dubbelmarinerad oxfilé

Denna dubbelmarinerade oxfilé blir en garanterad succé på din fest när du serverar den kall tillsammans med marinaden. Oxfilén får bland annat smaker av hoisinsås och soja men sedan även vitvinsvinäger, vitlök och persilja.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Dubbelmarinerad oxfilé

Ingredienser

6 portioner
800 g oxfilé
1 msk olja
1 msk smör
salt
peppar

Marinad 1

2 msk kinesisk soja
2 msk hoisinsås (kan uteslutas)
1/2 tsk salt
2 msk olja
1 tsk socker

Marinad 2

1/2 dl vitvinsvinäger
2 msk vatten
1 dl olivolja
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1 - 1 1/2 finhackade vitlöksklyftor
1 kruka finhackad persilja
1/2 dl hackad kapris

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
162 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Passar det med kantarellsås och rostade rotsaker i ugn till denna rätt?

Ewa

2024-11-04

En riktigt favorit hos familj och vänner:D Smakrik men tar inte bort smaken köttet, denna gör jag så ofta jag har möjlighet

Felicia

2024-07-12

Ni borde ange om använder japansk eller kinesisk soja :)

Anton

2023-12-30

Näringsvärde per portion

Energi2184 KJ / 522 kCal
Fett44 g
Salt4.2 g
Kolhydrater4 g
Protein30 g

Testa liknande recept

Grillad oxfilé
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt oxfilé
Betyg 4.1 av 5.
203 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
BBQ-marinerad oxfilé med vitlökskräm
Betyg 3.3 av 5.
34 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Helstekt pepparfilé
Betyg 4 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oxfilé med apelsin- & peppartäcke
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Carpaccio
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga