Dubbelmarinerad oxfilé

Denna dubbelmarinerade oxfilé blir en garanterad succé på din fest när du serverar den kall tillsammans med marinaden. Oxfilén får bland annat smaker av hoisinsås och soja men sedan även vitvinsvinäger, vitlök och persilja.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Ingredienser
6 portioner
800 g oxfilé
1 msk olja
1 msk smör
salt
peppar
Marinad 1
2 msk kinesisk soja
2 msk hoisinsås (kan uteslutas)
1/2 tsk salt
2 msk olja
1 tsk socker
Marinad 2
1/2 dl vitvinsvinäger
2 msk vatten
1 dl olivolja
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1 - 1 1/2 finhackade vitlöksklyftor
1 kruka finhackad persilja
1/2 dl hackad kapris
Gör så här
08:00:00
00:40:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2184 KJ / 522 kCal
Fett44 g
Salt4.2 g
Kolhydrater4 g
Protein30 g
Kommentarer
60 stFunkar det med rostasfilé?
Sölwe
Hej Sölwe, det fungerar fint med rostasfilé, det blir ju inte samma tid för rostas i ugnen, men stek den till samma innertemperatur. Skiva den tunt. Lycka till. Vänliga hälsningar Leif Leif
ICA-köket
Hej! När man steker på köttet första gången - ska man bara få yta på det eller ska det bli relativt färdigt?
Mathias
Hej Mathias! Då ska den bara få en fin stekyta. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Super gott blev det! Räckte till många. Enkelt att göra!
Anna-lena