Dubbelmarinerad kyckling

Betyg 4.3 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Dubbelmarinerad kyckling

Riktigt saftig kyckling som marineras två gånger för maximalt med smak. Dubbelmarinerad kycklingfilé serveras kall och passar utmärkt på en buffé eller att packa ner i picknickkorgen.

Dubbelmarinerad kyckling uppskuren i skivor. Persilja på, tre fyllda glas på sidan och en persiljekvist.

Ingredienser

8 portioner
1200 g kycklingfilé
salt
peppar
2 msk olja

Marinad 1

3 klyftor vitlök
1 tsk hel svartpeppar
1 l vatten
1 msk salt
1 kruka färsk persilja

Marinad 2

1 klyfta vitlök
1 citron (rivet skal och 1/2 dl saft för 8 port)
1 1/2 dl olivolja
1 tsk fänkålsfrön
2 krm nymald svartpeppar

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Hej! Då marinad 1 ska svalna och kycklingen vara varm nör den läggs i marinaden borde det vara annan ordning i receptet.

    Linda

  • Denna är en självklart del på vilket buffébord som helst, gärna tillsammans med krispig lax med oliver & kapris samt sparrissalladen. En underbar kombo.

    Annika

  • Fantastiskt god! Succé på buffébordet. Två små bitar kvar resten gick åt. Väldigt saftig!

    Margareta

  • Jag förstår inte heller receptet. Till marinad 1 ska man ha 1 L vatten, ska denna kokas bort? Eller blir marinaden "vattentunn"?

    Malin

    Hej Malin. Marinad 1 kokar man till en kryddig saltlag (vattnet ska alltså inte kokas bort, den blir vattentunn) och låter den svalna. Kycklingen ligger i den lagen först, sedan plockas den upp och skivas, sedan är det marinad 2 som gäller. Lycka till. Hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Hej! Jag förstår inte receptet. Vad gör jag först? Ska kycklingen ligga i marinad 1 först och sen in ugnen. Därefter marknad 2? Mvh Emma

    Emma

    Hej Emma! Först ska kycklingen stekas och tillagas i ugnen. Sen ska den marineras i marinad 1 i minst 6 timmar och sist i marinad 2. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Ser verkligen hur gott ut som helst! Undrar om man kan göra detta någon vecka i förväg och frysa den?

    Sara

    Hej Sara! Det går att frysa efter steget Marinad 1, men godast blir såklart att göra enligt receptet. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Blev verkligen supergott! Lät kycklingen ligga i Marinad I ca ett dygn och Marinad II också ett dygn. Kan varmt rekommendera detta recept! Jette

    Jette

  • Supergod men jag la till lite sesamolja i marinaden.

    Susanna

Näringsvärde per portion

Energi1484 KJ / 354 kCal
Fett23 g
Salt3.3 g
Kolhydrater2 g
Protein35 g

Testa liknande recept

  • Vegetariska grillspett
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillspett med kyckling
    Betyg 3.1 av 5.47 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillspett med fläskfilé
    Betyg 3.6 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Corn ribs
    Betyg 4.4 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cupcakes
    Betyg 4 av 5.2633 personer har röstat
    Receptet har 40 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad