Espressomousse | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Espressomousse

Den stora smakupplevelsen uppstår i och med att kaffet får ligga och dra i grädden i ett helt dygn. När den mörka chokladens bitterhet möter kaffegräddens lena sötma uppstår ljuv musik.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda det malda kaffet och grädden. Låt blandningen vila i kylskåp i ca ett dygn.
  2. Vispa ägg och socker pösigt över vattenbad.
  3. Smält blockchoklad och blanda försiktigt med äggmassan.
  4. Vispa espressogrädden och blanda den i chokladblandningen, en tredjedel i taget.
  5. Ställ moussen i kylen i ca 4 timmar.

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välk laktosfri grädde.

Recept och bild i samarbete med Lavazza.

Tips

Gott att servera med karamelliserade hasselnötter.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 7 g finmalet kaffe (gärna Lavazza Qualità Rossa) (7 g motsvarar ca 2 tsk)
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 100 g mörk blockchoklad
Lägg till i inköpslistan