Chokladkräm av mörk choklad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chokladkräm av mörk choklad

Chokladkräm av mörk choklad är en fantastisk god efterrätt. Smält chokladen i uppvärmd vispgrädde och låt sedan chokladkrämen svalna. Vispa krämen tjock och servera direkt till frukt och bär.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt chokladen i små bitar. Värm grädden i en kastrull och ta av den från plattan. Lägg i chokladen och rör tills den smälter. Låt chokladgrädden svalna. Sätt in den i kylskåp några timmar tills den blir kall.
  2. Vispa chokladkrämen tjock innan servering. Servera chokladkrämen till frukt och bär.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 50 g mörk choklad (70%)
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • frukt och bär till servering
Lägg till i inköpslistan