Trefärgad chokladmousse på mandelbotten

Betyg 3.4 av 5.
111 personer har röstat
7
Trefärgad chokladmousse på mandelbotten

Trefärgad chokladmousse på mandelbotten är ett riktigt utmanande recept. På den goda botten av mandel och kakao finner du tre lager av fluffig chokladmousse med smak av rom, päronkonjak och vit choklad.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004

Trefärgad chokladmousse på mandelbotten

Ingredienser

8 portioner

Botten

200 g mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao

Mousse

3 gelatinblad
4 dl vispgrädde
100 g vit blockchoklad
3 äggulor
2 msk vatten
100 g ljus blockchoklad
1 - 2 msk päronkonjak (Xanté) eller pressad saft av apelsin
100 g mörk blockchoklad
2 msk konjak, rom eller pressad apelsinjuice

Garnering

50 g ljus blockchoklad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
111 personer har röstat

Kommentarer

SUPERGOTT! Men tog lång tid men vad gör det när resultatet blev så bra. Serverade med exotiska frukter.

Terece

2007-05-10

Jättegod. tog lite tid att göra men det var det värt. mina gäster tyckte den var kanongod

Cecilia

2006-01-03

Jättegott men väldigt mäktigt. Receptet räcker säkert till 12 personer. Servera med rikligt med frukt.

Birgitta

2006-01-02

Testa liknande recept

Marsipanrulle
Betyg 2.7 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Moussetårta med vit choklad och passionstäcke
Betyg 3.8 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Choklad- och pistagerutor
Betyg 2.8 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vita fikonbollar
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Dubbel chokladcrème med jordnötskrokant och bär
Betyg 3.5 av 5.
139 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Espressomousse
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga