Trefärgad chokladmousse på mandelbotten
Trefärgad chokladmousse på mandelbotten är ett riktigt utmanande recept. På den goda botten av mandel och kakao finner du tre lager av fluffig chokladmousse med smak av rom, päronkonjak och vit choklad.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004
Ingredienser
8 portioner
Botten
200 g mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao
Mousse
3 gelatinblad
4 dl vispgrädde
100 g vit blockchoklad
3 äggulor
2 msk vatten
100 g ljus blockchoklad
1 - 2 msk päronkonjak (Xanté) eller pressad saft av apelsin
100 g mörk blockchoklad
2 msk konjak, rom eller pressad apelsinjuice
Garnering
50 g ljus blockchoklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
SUPERGOTT! Men tog lång tid men vad gör det när resultatet blev så bra. Serverade med exotiska frukter.
Terece
2007-05-10Jättegod. tog lite tid att göra men det var det värt. mina gäster tyckte den var kanongod
Cecilia
2006-01-03Jättegott men väldigt mäktigt. Receptet räcker säkert till 12 personer. Servera med rikligt med frukt.
Birgitta
2006-01-02