Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Tryffelägg med limesmak

Tryffelägg med limesmak är roliga att göra och blir både vackra att se på och goda att äta till påsk. Äggen görs av vit choklad och vispgrädde och garneras förslagsvis med limeskal och sockerkulor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka eller bryt chokladen i bitar.
  2. Pressa saften ur limefrukten och häll i en kastrull tillsammans med grädden. Koka upp och lägg i chokladen. Ta kastrullen från värmen.
  3. Klicka i smöret och rör tills chokladen smält och det blivit en slät tryffel. Låt den svalna.
  4. Forma små tryffelägg med hjälp av två teskedar. Lägg dem på smörgåspapper på ett fat. Garnera med någon form av garnering och förvara tryffeläggen svalt.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 100 g vit blockchoklad
  • saft av 1 lime (saft av 1 lime motsvarar 2-3 msk)
  • 2 msk vispgrädde
  • 25 g smör
Garnering
  • rivet limeskal
  • sockerkulor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 160 kJ / 40 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden