Tryffelägg med limesmak
Tryffelägg med limesmak är roliga att göra och blir både vackra att se på och goda att äta till påsk. Äggen görs av vit choklad och vispgrädde och garneras förslagsvis med limeskal och sockerkulor.
Ingredienser
20 st
100 g vit blockchoklad
saft av 1 lime (saft av 1 lime motsvarar 2-3 msk)
2 msk vispgrädde
25 g smör
Garnering
rivet limeskal
sockerkulor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi160 KJ / 40 kCal
Fett3.5 g
Kommentarer
Blir ju en enda sörja... Ska jag ta mer choklad än det står eller vad? Vätskan är kall nu och den är lika formbar som mjölk... Får se vad jag gör med detta men ägg blir det inte!
Martina
2015-04-02Tryffelsmeten blev väldigt kladdig och lös och gick inte på något villkors vis att forma till varken ägg eller runda tryfflar....Smaken däremot var riktigt god.
Pernilla
2012-12-29"äggen" blir lätt väldigt kladdiga. Rekommenderar att man tar 1-2 msk limesaft samt eventuellt doppar äggen i smält (vit) blockchoklad efteråt.
Elin
2003-12-27