Drottningsylt

Betyg 5 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Drottningsylt

Hemgjord blåbärs- och hallonsylt som du kokar ihop av frysta bär och syltsocker. Att göra egen drottningsylt är lika enkelt som gott.

Hemkokt sylt i en fin burk med lock står på en tallrik med en sked.

Ingredienser

5 dl
1 förp frysta hallon (á 250 g)
1 förp frysta blåbär (á 250 g)
3 dl syltsocker

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Jag vill påpeka, att hallon och svarta vinbär blir en mycket godare sylt med syra och mycket karaktär. Har du egna svarta vinbär är du en lyckans ost!

    Maria kristina

  • Jag tar ofta mindre socker för sylt , den gör att den blir för sött.

    Gunvor

  • Syltsocker gör att det blir föööör sött.

    Annalena

    Hej Annalena! Sockret konserverar bären i den här mängden. Men om man bara kokar lite sylt och äter upp den inom kort så kan man absolut använda mindre socker. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Hjortronsylt
    Betyg 4.4 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordgubbssylt
    Betyg 4.4 av 5.81 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Körsbärssylt
    Betyg 4.7 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Plommonmarmelad
    Betyg 4.5 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Plommonsaft
    Betyg 4.4 av 5.76 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grön tomatmarmelad
    Betyg 4.2 av 5.71 personer har röstat
    Receptet har 23 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad