Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Chokladrulltårta

Ett enkelt och gott recept på prima chokladrulltårta med citronkräm. Du gör en botten av ägg, socker, potatismjöl, kakao och bakpulver och breder sedan på en underbar kräm av färskost, kvarg, florsocker och citron. Gott till kalas eller fika.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda samman potatismjöl med kakao och bakpulver. Sikta ner detta i smeten och rör om.
  3. Fördela smeten jämnt i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm (för 10 port).
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Lägg ut två bakplåtspapper på en plan yta och strö socker över dem. Stjälp upp kakan ovanpå. Dra av pappret som kakan gräddats på. Skulle det vara svårt så pensla pappret med lite kallt vatten så släpper det lättare. Låt kakan kallna under en långpanna.
  5. Mixa samman färskost, kvarg, florsocker, citronskal och -juice till en slät luftig kräm (det går också bra att använda elvisp). Fördela krämen på kakan och rulla ihop den från långsidan. Låt den ligga med skarven nedåt.

För alla

Fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
Kräm
  • 300 g färskost
  • 1 1/4 dl kvarg
  • 2 1/2 dl florsocker
  • fint rivet skal och juice av 1 citron (1 citron ger ca ½ dl)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?