Chokladrulltårta

37
4
Chokladrulltårta

Ett enkelt och gott recept på prima chokladrulltårta med citronkräm. Du gör en botten av ägg, socker, potatismjöl, kakao och bakpulver och breder sedan på en underbar kräm av färskost, kvarg, florsocker och citron. Gott till kalas eller fika.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Chokladrulltårta

Ingredienser

10 portioner
3 ägg
1 1/2 dl socker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Kräm

300 g färskost
1 1/4 dl kvarg
2 1/2 dl florsocker
fint rivet skal och juice av 1 citron (1 citron ger ca ½ dl)

För alla

Fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Katherin

2020-02-06

Går den att frysa???

Redaktionen ICAse

2020-02-06

Hej Katherin! Nej, vi skulle inte rekommendera att frysa den. Drömtårtan (https://www.ica.se/recept/dromtarta-433562/) går bra att frysa, testa gärna baka den! Hälsningar Elina

Solveig

2007-06-14

Kakan reste sig i ugnen och när jag skulle rulla ihop den fastnade överdelen på papperet fastän jag hade sockrat och gjort helt enligt beskrivningen, det blev en besvikelse, men jag smälte en mörk choklad med apelsinsmak och hade det över hela kakan då såg man inte den trasiga kakan.

Gabriella

2007-03-03

Jättegod rulltårta som har blivit familjens favorit! Men, följer man receptet får man på tok för mycket kräm. Dock är det väldigt gott att äta till tårtor, små kex eller vad man själv tycker passar. Krämen har blivit använd till en sockerkakstårta med kokos. Det rekomenderas! Ett sista tips, gör kakan en dag eller några timmar före, den blir mycket godare när smakerna från kakan och krämen blandats.