Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Drömrulltårta

Baka en rulltårta med kaffe, fylld med härlig smörkräm med smak av choklad! Vacker, enkel att göra, och oemotståndligt god. Perfekt till eftermiddagsfikat eller dessertbuffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Sikta i vetemjöl och kakao och vänd ner, avsluta med kallt kaffe. Bred ut tunt på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 3–4 minuter.  
  3. Kaffesocker: Strö ut socker blandat med finmalet kaffe på ett bakplåtspapper. Stjälp upp kakan på pappret och dra försiktigt bort det översta bakplåtspappret. Låt svalna.
  4. Smörkräm: Vispa smör och florsocker fluffigt och vänd ner choklad och salt.  
  5. Bred ut krämen i ett jämnt lager på rulltårtan och dela på hälften. Rulla ihop till  två små rullar. Skiva vid servering.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och choklad mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk kallt kaffe
Kaffesocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk finmalet kaffe
Chokladsmörkräm
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 50 g smält mörk choklad
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1290 kJ / 308 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer