På 80-talet fick det gärna vara lite lyxigt och fluffigt, även på dessertbordet. Så vad passade väl bättre än en fransk chokladmousse? En riktig klassiker som kan smaksättas i all oändlighet men som i sin originalform tillagas på enbart mörk choklad, äggulor, florsocker och vispgrädde. Voilà!
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad och byt grädde mot vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Carol
2021-01-17Jag läste på flera andra liknande recept och alla säger samma sak - äggulan ska ned i den smälta chokladen! Och det funkade utmärkt. Nu gjorde jag moccamousse, så först blandade jag med lite starkt ljummet kaffe och sedan den omrörde ägggulan. Men innan jag blandade i något lyfte jag choklad byttan ur vattenbadet så den inte var superhett och sedan rörde om ordentligt när jag hällde i både kaffet och sedan äggulan. Man får inte vänta för länge så att chokladen börjar stelna, men den ska inte vara så varm att man "kokar" ägget. Och det gäller att röra ordentligt med en vanlig handvisp så att allt blandas med detsamma.
Linda
2020-02-06Ni har ju inte ändrat receptet. Står fortfarande att äggulan ska ner i chokladen och det stelnar direkt...
Redaktionen ICAse
2020-02-21Hej Linda! Ursäkta sent svar. Vi har nu äntligen ändrat receptet och hoppas att du vill testa och att det smakar gott! Hälsningar Elina
Petter
2018-01-13Klantarslen! Chokladen stelnar så fort du rör ner ägget, även när man gör det försiktigt. Alla andra recept häller den smälta chokladen direkt i grädden, och sen i med resten, då blir det som det ska.
Redaktionen ICAse
2018-02-12Hej Petter! Vi har nu uppdaterat receptet för att det ska fungera bättre. Lycka till! Hälsningar Michelle