Dragonkyckling
Härligt god, lättlagad och krämig kyckling med dragon som ger rätten en fransk touch. Låt brynta kycklingfiléer puttra i en sås gjord på crème fraiche, vatten, dragon och buljong. Servera med potatis och morötter.
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g potatis
2 morötter
500 g kycklingfilé
smör (till stekning)
2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl vatten
2 tsk torkad dragon
1 hönsbuljongtärning
salt
svartpeppar
1 dl riven gratängost
2 msk hackad färsk persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1629 KJ / 389 kCal
Fett15 g
Salt2 g
Kolhydrater26 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Snabbt, gott och enkelt! Skippar dock persiljan och väljer ofta att istället servera det till fullkorns couscous eller ris!
Felicia
2024-11-10En riktig vardagsfavorit! Jag brukar dock servera med ris och skippa osten och persiljan och istället ha i lite citronsaft
Elin
2024-10-08Gjorde en vegansk variant med Hälsans köks filébitar, iFraiche och umamibuljong, jättegott!
Nikki
2024-08-13