Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Dragonkyckling

Härligt god, lättlagad och krämig kyckling med dragon som ger rätten en fransk touch. Låt brynta kycklingfiléer puttra i en sås gjord på crème fraiche, vatten, dragon och buljong. Servera med potatis och morötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Skala och skiva morötterna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 7 min. 
  3. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Bryn dem i smör i en stekpanna. 
  4. Vispa ihop crème fraiche, vatten, dragon och smulad buljongtärning i en gryta. Lägg i kycklingen och låt den koka ca 5 min under lock. Strö över ost och persilja. 
  5. Servera med kokt potatis och morötter.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och ost mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Recept och bild i samarbete med Arla.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g potatis
  • 2 morötter
  • 500 g kycklingfilé
  • smör (till stekning)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 dl vatten
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl riven gratängost
  • 2 msk hackad färsk persilja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer